AMD Eyefinity 3.0: támogatás eltérő felbontású kijelzőkhöz is

Az Eyefinity technológia legfrissebb kiadásában már eltérő natív felbontást alkamlazó monitorokkal is gond nélkül építhetünk majd többmonitoros megjelenítő rendszert.

AMD Eyefinity 3.0: támogatás eltérő felbontású kijelzőkhöz is

Az AMD Eyefinity névre keresztelt technológiájának érkezik a legújabb, harmadik generációs kiadása, amely meglehetősen fontos újításokat kínál: segítségével végre hatékonyabban lehet majd variálni az eltérő natív felbontást alkalmazó kijelzőket.

Az Eyefinity technológia segítségével eddig a többmonitoros rendszerek esetében megkötés volt, hogy minden monitornak ugyanazt a felbontást kell használnia, így a lehetőségeinket leginkább a legkisebb felbontású kijelző képességei határolták be. A jelek szerint a Catalyst 14.6 érkezésével változni fog a helyzet, ugyanis az említett limitáció kivezetésre kerül, így eltérő natív felbontású LCD kijelzőkből álló megjelenítő rendszert is gond nélkül létre lehet majd hozni.

Fit módban a virtuális asztal magassága a megjelenítők által közösen támogatott legnagyobb maximális felbontáshoz igazodik. Ebben a módban a rendszer minden kijelzőhöz akkora vertikális képméretet alkalmaz, amekkorát a legkisebb kijelző támogat. Expand módban a legnagyobb felbontású kijelző vertikális képmérete lesz az alap, így a kisebb kijelzőkön nem minden tartalom lesz látható, hála a kisebb vertikális képméretnek. A Fill mód esetében minden kijelzőn natív felbontásban, teljes képernyőn jelennek meg a különböző tartalmak, így ebben az esetben sem üres fekete résztől, sem levágott tartalomtól nem kell tartani.

Az Eyefinity 3.0 várhatóan a júniusban érkező Catalyst 14.6-os kiadásával debütálhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward