AMD Catalyst 14.1 béta TrueAudio és Mantle támogatással

Az AMD új technológiáiban rejlő lehetőségek kiaknázásához rövidesen megfelelő Catalyst driver is érkezik.

AMD Catalyst 14.1 béta TrueAudio és Mantle támogatással

Ugyan az idei CES már véget ért, mégis szállingóznak tovább a rendezvénnyel kapcsolatos hírek, amelyek közül egyik-másik igazi érdekességekről rántja le a leplet – a mostani is ilyen.

A CES alkalmával az AMD elárulta, milyen terveket szövöget Catalyst fronton. A vállalat illetékesei elmondták, a Catalyst Software Suite rövidesen megjelenő új kiadásai egységesen tartalmazzák majd a grafikus- és rendszerdrivereket az AMD Radeon sorozatú videokártyáihoz, "A" sorozatú APU egységeihez és különböző lapkakészleteihez is. A prezentáció alkalmával az AMD egyik szakembere – akit csak Terry "CatalystMaker" Makedon névvel emlegetnek – azt is elárulta, mikor érkezik a vállalat első olyan eszközillesztő szoftvere, amelyben a TrueAudio technológia és a Mantle API alkalmazásához szükséges futtatókörnyezetek is szerepelnek. Ez a Catalyst kiadás várhatóan még ebben a hónapban megjelenik, méghozzá Catalyst 14.1 béta névvel.

A Mantle API akár komoly teljesítménynövekedést is hozhat néhány játékban, mint például a Battlefield 4. A Kaverivel kapcsolatos előadás alkalmával az AMD illetékese 45%-kal gyorsabb futásról beszélt Mantle API alkalmazása mellett, mint nélküle, ez pedig igencsak komoly előrelépés. A korábbi tervek szerint a Battlefield 4 Mantle API támogatásának érkezésére mostanában számíthattunk volna, méghozzá egy frissítés keretén belül. A jelek szerint viszont az ütemterv egy kissé felborult, ugyanis a DirectX 11.1-es játék több bugot is tartalmaz, amelyeket mindenképpen javítani kell azelőtt, mielőtt a Mantle API támogatását frissítés formájában elérhetővé tennék.

A Catalyst 14.1 béta a felsoroltak mellett képkocka-ütemezés (Frame Pacing) terén is fejlődni fog, így a támogatás az UltraHD kijelzőkre, illetve az XDMA nélküli grafikus processzorokra támaszkodó Eyefinity konfigurációkra is kiterjed majd. Az XDMA a PCI Express alapú CrossFireX rendszert takarja, amelynek a korábbi megoldásokkal ellentétben nincs szüksége külső CrossFireX híd alkalmazására. Az XDMA alapú videokártyák között jelenleg az R9 290 és az R9 290X lapul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward