AMD 785G + Socket 939? Igen, az Asrocktól!

Az ASRock műhelyében egy nagyon-nagyon érdekes alaplap készült, amely egy vizsonylag új lapkakészletet és egy rendkívül régi processzorfoglalatot hordoz magán. A terméken konkrétan az AMD 785G lapkakészlete foglal helyet, amely a népszerű 780G továbbfejlesztett változata (főleg szolgáltatások tekintetében), processzorfoglalatként pedig nem egy Socket Am2+-os, vagy Socket AM3-as, hanem egy régi Socket 939-es megoldás van jelen az újdonságon.

AMD 785G + Socket 939? Igen, az Asrocktól!

Az ASRock műhelyében egy nagyon-nagyon érdekes alaplap készült, amely egy viszonylag új lapkakészletet és egy rendkívül régi processzorfoglalatot hordoz magán, amit a felhasználók egy része már valószínűleg el is feledett. A terméken konkrétan az AMD 785G lapkakészlete foglal helyet, amely a népszerű 780G továbbfejlesztett változata (főleg szolgáltatások tekintetében), processzorfoglalatként pedig nem egy Socket AM2+-os, vagy Socket AM3-as, hanem egy régi Socket 939-es van jelen.

A 939A785GMH128M típusjelzéssel ellátott alaplap micro-ATX formátumú, és egy Radeon HD 4200-as sorozatú integrált videó vezérlőt hordoz magán. A videó vezérlő rendelkezik 128 MB-nyi saját, SidePort névre keresztelt fedélzeti memóriával a jobb teljesítmény elérésének érdekében. A Hybrid CrossfireX támogatással felvértezett alaplapon egy PCI Express x16-os slot, négy DDR-400 MHz-es  memória foglalat, egy PCI Express x1-es és két hagyományos PCI csatlakozó található.

Az ASRock új alaplapja egy darab eSATA és öt darab SATA 3 Gbps-os portot tartalmaz, valamint jár hozzá a gyártó Instant On operációsrendszere is. A portok között egy Gigabites Ethernet csatlakozót, egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI csatlakozót találunk, de természetesen a nyolccsatornás beépített audió vezérlő is a kínálat részét képezi. Az ASRock a termék pontos megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal. Ha valaki S939-es processzorához egy ütőképesebb alaplapot szeretne, annak valószínűleg jó választás lesz az ASRock újdonsága, ugyanis segítségével megspórolható a memória- és processzorcsere.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward