Alulteljesít a Microsoft Surface

Az elemzők adatai alapján a referencia modellből mindössze egyetlen millió fogyott az év végén.

Alulteljesít a Microsoft Surface

A Microsoft legújabb operációs rendszerének ARM-os változatát futtató táblagép iránt jóval szerényebb volt az érdeklődés, mint ahogy arra korábban számítani lehetett. Ezzel a referencia tablet a sokadik pofont is begyűjtötte, ami bizony nem vet jó fényt a Windows RT-re sem.

A nem éppen kedvező adatokat Brent Thill, az UBS AG munkatársa hozta nyilvánosságra. A szoftveróriás új táblája, a Surface fel annyi eladást tudott realizálni, mint amennyit eredetileg vártak tőle, az előrejelzések ugyanis 2 millióról szóltak az év utolsó negyedévére vonatkozóan - árulta el Thill.

A rossz eredményhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy csak a Microsoft saját üzletében lehet hozzájutni a géphez, vagyis mintegy 60 üzletben. Ezzel a vállalat ugyan elkerüli a riválisokkal való találkozást, de feltehetően sok-sok potenciális vásárlót is. A borongós hangulatra egyébként nem pont az egymilliós eredmény ad okot, hanem inkább a konkurenciához viszonyított szereplés, mivel az iPadek ez idő alatt 20 milliós forgalmat bonyolítottak.

A statisztikákon sokat javíthat a készülő Surface Pro, ami elvileg még a hónap vége előtt elérhetővé válik, ugyanakkor az előjelek nem túl jók. Persze a Pro változaton már a teljes értékű Windows 8 köszönti a vásárlókat, ez pedig sokaknak vonzó lehet. Ahogy Thill fogalmazott: "a Surface Pro ígéretesebb".

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward