Allview Imperia i10G: Windows 8.1 9,7 hüvelyken

Az Imperia i10G nem áll be a költséghatékony windowsos gépek sorába, cserébe viszont tényleg nagyon sokoldalú.

Allview Imperia i10G: Windows 8.1 9,7 hüvelyken

Az Allview egy kellemes készülékkel állt elő, ami némileg hiánypótló lesz a maga nemében. Mivel egy Imperia szériás termékkel állunk szemben, így azt már rögtön tudni lehet, hogy a Microsoft operációs rendszere dolgozik rajta.

Billentyűzetes, állvánnyá alakítható tok is készül hozzá.

Az Imperia i10G azon egyelőre ritka készülékek sorát fogja gyarapítani, ami 4:3-as képarányú kijelzővel házasítja össze a Windowst. A bevetésre küldött panel 9,7 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a felbontása 2048 x 1536 képpontos és IPS technológiával operál. A kapacitív érzékelésű kijelzőn tehát gyönyörű részletgazdagsággal és színvilággal rajzolódnak majd ki a különböző elemek, és a legapróbb betűk is hajszálpontosan fognak összeállni. Az újdonságon egészen pontosan a Windows 8.1 fut az alapértelmezett Bing keresővel kiegészülve, tehát ezt ingyenesen szerezték be a készülék tervezői. Ezzel együtt a tablet egy évre szóló térítésmentes Office 365 Personal előfizetést is nyújt, melynek köszönhetően használatba vehető a Word, az Excel, a PowerPoint, az Outlook és a OneNote alkalmazás is. Továbbá a OneDrive online tárhelyen nem kevesebb mint 1 TB-nyi háttértár vehető igénybe, és tölthető meg tetszőleges tartalmakkal.

A sebességfelelős egy Intel Atom Z3735D, ami rendkívül népszerű a távol-keleten nevelkedett windowsos táblagépek körében. Ez a SoC az Intel HD Graphics (Intel Gen7+) IGP mellett Silvermont processzormagok kvartettjét fogja össze, az órajele pedig rövid ideig elérheti az 1,83 GHz-et is (ez kizárólag két mag mellett lehetséges, négy maggal már csak 1,58 GHz-re képes, huzamosabb terhelésnél meg 1,33 GHz-re áll majd be). A rendszer 2 GB-nyi DDR3 memóriával gazdálkodhat majd, ami ha nem is sok, már elegendő a Microsoft operációs rendszere mellett. A tárhely 32 GB-os méretet öltött, és bővítésre is lesz lehetőség, ha a Windows mellett üresen maradó nagyjából 20-25 GB fogytán lenne – microSD formájában legfeljebb 64 GB-ot tud befogadni. A kapcsolati képességeire igazából nem lehet majd panasz, hiszen még mobil hálózati modem is van a tarsolyában. A 3G HSDA egységgel 21 és 5,76 Mbps-os le- és feltöltési sebesség lesz elérhető, ezen túlmenően van még a tablet kelléktárában 802.11 a/b/g/n WLAN, A-GPS vevő és Bluetooth 3.0 modul is.

Az új Impera kamerarendszerét két egység alkotja: előre egy 2, hátra pedig egy 5 megapixeles megoldás került, ez utóbbit az OmniVision szállítja (OV5645). Videókat egyaránt Full HD-ben lehet majd a készülékkel lejátszani és rögzíteni is. Sajnos LED-es segédfény nem könnyíti a főkamera munkáját, így a fényviszonyok romlásával az elkészült fotók és videók is egyre gyengébb minőségűek lesznek. Az anyaghasználatra semmilyen panasz nem lehet, hiszen javarészt alumíniumba burkolták a házat, az elejét pedig strapabíró üveg védi. A Impera i10G egyébként nem túl kecses, mivel 9,25 milliméterre emelkedik ki a síkból, a keretei is elég vaskosak, és 588,7 grammot nyom, ami legfeljebb 2-3 éve lett volna elfogadható ekkora méret mellett. A szerkezet csak és kizárólag feketében lesz hazavihető. A burkolat alatt egy 8000 mAh-s kapacitású lítium-polimer akkumulátor fedezhető fel, amely a forgalmazó által közölt mérés szerint nagyjából 6 órányi folyamatos használatot tesz majd lehetővé.

Az Allview Impera i10G specifikációja azt tükrözi, hogy nem szerettek volna semmin sem spórolni, de ez meglátszik az árcédulán is. A Windows 8.1-es táblagép 300 eurós áron rendelhető elő, a szállítását pedig – ha minden a terv szerint halad – novemberben kezdhetik meg. Mivel az Allview termékei sokszor eljutnak hazánkba is, így vélhetően ennek a készüléknek az érkezésére is számítani lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward