Állja a strapát itthon a Sony

Állja a strapát itthon a Sony

A vállalat globális gondjai ellenére nincs jele a Sony magyarországi gyárában létszámleépítésnek, sem a beszállítók számának csökkentésének, sőt: fejlesztés és létszámbővítés zajlik - írja az MTI-Eco.

Ha szerepel is a Sony globális tervei között a vállalat egészét átfogó megszorítás, a gödöllői gyárban ennek nincsenek előjelei, sőt, nagy ütemben folynak új termékük, a Blu-Ray DVD lejátszó gyártásának előkészületei. Az öt gyártósor beindításához szükséges létszám egy részét - 32 főt - már felvették, s a közeljövőben újabb 60 szakemberrel kívánják gyarapítani a csapatot - mondta Károlyfi Irén, a Sony Hungária HR-vezetője.

A Sony Hungáriánál jelenleg 630-an dolgoznak, ám az új termék gyártásának elindulását követően létszámuk akár a 700-750 főt is elérheti - tette hozzá Károlyfi.

A Sony márciusban zárta üzleti évét, amely során 98,9 milliárd jen, azaz 750 millió euró adózás utáni veszteséget termelt. A jelenlegi üzleti évben 8 ezres elbocsátást és a kölcsönzött munkaerő szintén 8 ezres csökkentését tervezi a vállalat, világszerte pedig 57 gyárából 8-at bezár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward