Alkalmazás segíti a Windows 8.1 szolgáltatásainak megismerését

Az új funkciót a legutóbbi Windows 8.1 Preview frissítéssel érkezett.

Alkalmazás segíti a Windows 8.1 szolgáltatásainak megismerését

A Windows 8 bemutatkozása után sokan esetlenül kezdték el használni az új operációs rendszert, ugyanis a korábbiakhoz képest annyi kisebb-nagyobb változás, illetve módosítás történt a felhasználói kezelőfelületen, hogy az egyszerre túl soknak bizonyult a felhasználók számára - főleg úgy, hogy a kezdők kellő útmutatást sem kaptak az új operációs rendszer kezeléséhez. Ezen most lehet, hogy sokan mosolyognak, de jóval nagyobb problémáról van szó, mint azt a többség gondolná.

A jelenleg is elérhető Windows 8 rengeteg kritikát kapott már: a felhasználók többsége a hiányzó Start menü miatt elégedetlenkedik, ami kiegészítő alkalmazásokkal végül is pótolható, de sokan a Metro felhasználói kezelőfelülettel sem tudnak megbékélni, hiszen ami érintőkijelzős eszközökön gördülékeny és zökkenőmentes, az egy átlagos asztali számítógépen általában nehézkesen, kényelmetlenül használható.

Annak érdekében, hogy a Microsoft kiköszörülje a csorbát, a Windows 8.1 piacra dobása előtt a felhasználói visszajelzésekre odafigyelve végzik el a vállalat szoftvermérnökei a fontosnak ítélt módosításokat, így a végeredmény remélhetőleg jobb lesz, mint a Windows 8 esetében volt. Aki a Windows 8.1 bemutató kiadását ki szeretné próbálni, látogasson el ide, ahol némi leírás is segíti az első lépések megtételében.

A Windows 8 telepítőjének végén néhány animáció megmutatja a felhasználói kezelőfelület újításait, de a részletekbe nem megy bele, ami többek szerint is probléma. A Microsoft meghallgatta a kritikát és már tett is egy fontos lépést annak érdekében, hogy a felhasználók igényeit kielégíthesse: a legújabb Windows 8.1 Preview frissítéssel egy új alkalmazás érkezett, ami a "Help + Tips" nevet kapta. A segítségeket és tippeket osztogató alkalmazás videó alapú bemutatókkal teszi könnyebbé az új funkciók használatát a kezdő felhasználók számára. Ezek a videók természetesen akár többször is megnézhetőek, így amikor valaki elakad félúton, ismét megtekintheti a szóban forgó szolgáltatás használatát bemutató kisfilmet.

A WinBeta.org munkatársai már egy kisfilmet is készítettek a Windows 8.1 Preview legújabb frisítésének újításairól, amit az alábbiakban lehet megtekinteni. Persze azt azért le kell szögezni, hogy az alábbi kisfilm nem mutat be mindent, csak a legfontosabb dolgokat veszi sorra. A lenti videón a "Help + Tips" app 1 perc 52 másodperctől látható, igaz, nem sokáig.

Az újítás a kezdő felhasználók számára felbecsülhetetlen értéket képvisel, de valószínűleg a rutinosabbak között is lesznek szép számmal olyanok, akiket hasznot tippekkel lát el az app.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward