Shop menü

ALIG 1000 NAPJA VAN HÁTRA A WINDOWS XP-NEK

A Windows XP hátralévő napjai már meg vannak számlálva, ugyanis a népszerű operációs rendszer hivatalos támogatása alig 1000 nap múlva megszűnik - hogy pontosak legyünk, eddig az időpontig már csak 996 nap van hátra. 2014 április nyolcadikától Microsoft eddigi legsikeresebb operációs rendszeréhez nem érkezik már több biztonsági javítás és frissítés sem, így a szoftver szépen lassan eltűnhet a felhasználók számítógépeiről, ugyanis egyre nagyobb biztonsági kockázatot fog jelenteni a használata.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Alig 1000 napja van hátra a Windows XP-nek

A Windows XP hátralévő napjai már meg vannak számlálva, ugyanis a népszerű operációs rendszer hivatalos támogatása alig 1000 nap múlva megszűnik - hogy pontosak legyünk, eddig az időpontig már csak 996 nap van hátra. 2014 április nyolcadikától a Microsoft eddigi legsikeresebb operációs rendszeréhez nem érkezik már több biztonsági javítás és frissítés sem, így a szoftver szépen lassan eltűnhet a felhasználók számítógépeiről, ugyanis egyre nagyobb biztonsági kockázatot fog jelenteni a használata.

A Microsoft szerint a kártevők és biztonsági rések mellett - amelyekre tehát a fenti időponttól kezdve nem érkeznek tapaszok - az is problémát jelenthet majd a felhasználók számára, hogy a különböző szoftvergyártó cégek nem nyújtanak többé támogatást Windows XP-s alkalmazásaikhoz. Ezek a hátrányok együttesen arra sarkallják majd a felhasználókat, hogy Windows 7-re, vagy Windows 8-ra váltsanak.

Támogatás megszűnése ide vagy oda, a Windows XP azért évekig kiszolgálta a felhasználókat és valószínű, hogy sokan egészen a támogatás hivatalos megszűnéséig fogják használni a régi, elavult operációs rendszert. Pedig a Microsoft-nál mindent megtesznek, hogy az embereket a Windows 7 felé tereljék: az Internet Explorer legújabb változata például már nem fut a régi operációs rendszeren.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére