Albacomp: pozitív első negyedév

Albacomp: pozitív első negyedév

Az Albacomp Zrt. - amely a napokban ünnepli alapításának negyedszázados évfordulóját s megőrizte százszázalékos magyar tulajdonosi körét - a múlt héten ismertette első negyedéves pénzügyi eredményeit. Az árbevétel idén eddig a terveknek megfelelően alakult: a cégcsoport konszolidált árbevétele az év első három hónapjában 3,5 milliárd forintot tett ki, ami időarányosan megfelel a 2010-re tervezett 15 milliárd forintos árbevételnek.

Az elmúlt év az egész informatikai piac számára különösen nehéz volt. Ennek okai között szerepelnek - a gazdasági válság mellett - a kormányzati szektor befagyasztott informatikai beszerzései. Emiatt az Albacomp tavaly mintegy 30 százalékos bevételkiesést szenvedett el. Idén azonban reményeink szerint felgyorsulnak a függő projektek, valamint a már leszerződött projektjeinknek is köszönhetően elérjük a 15 milliárd forintos árbevételt, amely mellett 300 millió forintos üzemi eredménnyel számolunk - nyilatkozta Minárovits János, az Albacomp vezérigazgatója. - Egy negyedszázados vállalatnak is mindig meg kell újulnia, hiszen a piaci igények folyamatosan változnak. Tavaly és idén is a rendszerintegrációra, a konzultációra és a teljes körű informatikai szolgáltatásokra - egyszóval a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokra - helyeztük a hangsúlyt, míg a nagy finanszírozási igényű, de kis profitot eredményező üzletágak, mint például a kiskereskedelem és disztribúció, háttérbe szorultak. A gyártás folyamatában is a projektszemlélet vette át a szerepet, hiszen ma már egyik cég sem teheti meg, hogy raktárra gyártson készülékeket - folytatta a vezérigazgató.

Az Albacomp cégcsoport szervezeti átalakításokkal és költségracionalizálással is alkalmazkodik a megváltozott piaci helyzethez. A cégcsoporton belül a részvénytársaság foglalkozik a gyártással, fejlesztéssel és infrastruktúra-szállítással, míg a kereskedelmi folyamatok optimalizálása érdekében létrehozott Albacomp RI Kft. a közbeszerzésekért felelős.

A közbeszerzéseknél tavaly elkezdődött és idén novemberben befejeződő Adóalany Centrikus Adatszolgáltatási Modell (ACM) projekt számít a legnagyobbnak, de cégünk felkészült az ez évben várható nagyobb terhelésre is. A központosított közbeszerzésben minden kategóriában van szerződésünk, így az összes ügyfelünket folyamatosan ki tudjuk szolgálni. Az egyedi közbeszerzési eljárás segítségével beszerezhető interaktív tábla és a Classmate pc-k kapcsán idén körülbelül 200 pályázati eljárással számolunk - mondta el a sajtótájékoztatón Balázs Zoltán, az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. ügyvezető igazgatója. Szabó Ervin, az Albacomp kereskedelmi igazgatója hozzátette, hogy a rendszerintegrációs szolgáltatások előtérbe helyezésének megfelelően a kereskedelmi portfólió is átalakult. Ennek és az évek alatt felhalmozott üzleti tapasztalatnak köszönhetően minden igényt ki tud elégíteni az Albacomp. A vállalat kereskedelmi hálózata ma már az egész országot lefedi, ami elengedhetetlen feltétele a HEFOP-hoz hasonló nagy, komplex uniós projektekben való részvételnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward