Alapértelmezetten nem lesz YouTube az Apple készülékein

Az Apple ismét keresztbe tehet a Google-nek, viszont ezúttal nem biztos, hogy ez jó tesz majd az almások felhasználói bázisának. A YouTube hiánya ugyanis felhasználók millióinak lehet majd fájó pont, hiszen ez azon lapok közé tartozik, amit szinte kivétel nélkül mindenki használ a mindennapokban. 

Alapértelmezetten nem lesz YouTube az Apple készülékein

Az Apple ismét keresztbe tehet a Google-nek, azáltal, hogy kiveszi a YouTube alkalmazást az iOS6-ból. Ezúttal viszont nem biztos, hogy ez jót tesz majd az almások felhasználói bázisának. A YouTube hiánya ugyanis felhasználók millióinak lehet majd fájó pont, hiszen ez azon lapok közé tartozik, amit szinte kivétel nélkül mindenki használ a mindennapokban.

A világ legnagyobb online videomegosztó közösségi portálja persze továbbra is jelen lehet az Apple gépein, de nekünk kell majd hozzá feltelepítenünk egy alkalmazást. Azt ugyanis továbbra sem tiltja az Apple, hogy a Google a saját készítésű alkalmazásait felpakolja az App Store-ba. Alternatívaként használhatjuk a Safarit is, de ez a megoldás jóval hardverigényesebb, és lassabb, mint a dedikált alkalmazás.

Az Apple arra, hogy miért került ki az iOS 6 legújabb bétájából a népszerű, előre telepített applikáció, egyszerűen csak annyit reagált, hogy lejárt az öt éves szerződésük, és nem gondolkodnak a hosszabbításban. Az iOS 6-ból tehát már nem csak egy béta esetében hiányzik a YouTube, hanem úgy néz ki a végleges verzióban sem lesz benne. Ennek hála az őszi megjelenést követően az iPhone 3GS-től kezdve az iPod Touch-okon át az új iPad-ig minden tulajdonos YouTube nélkül marad, amíg nem keresnek manuálisan megoldást. Azt nem tudni, hogy a tárolt beállításainkkal mi történik, de vélhetően ezek elvesznek attól függetlenül, hogy később feltelepítjük-e a Google alkalmazását, vagy sem.

Ez ugyan elég radikális, de mégsem váratlan lépés az Apple oldaláról. Tisztán látszik, hogy foggal, körömmel küzd a cég a Google ellen, és ahol tehetik, függetlenítik magukat a keresőóriás megoldásaitól, sokszor nem törődve a felhasználók igényeivel sem. Legutóbb például a Google térképét dobták (szintén az iOS 6 érkezésével), és fejlesztettek maguknak egy saját megoldást a TomTommal karöltve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward