Alakul a Google filmszolgáltatása?

Felvásárolta a Google a Widevine-t, megszerezve így a teljes mozifilmek streameléséhez szükséges másolásvédelmi és biztonsági technológiákat az optimalizációs eljárásokkal együtt - aminek pedig több szempontból is nagy hasznát vehetik még.

Alakul a Google filmszolgáltatása?

Felvásárolta a Google a Widevine-t, megszerezve így a teljes mozifilmek streameléséhez szükséges másolásvédelmi és biztonsági technológiákat az optimalizációs eljárásokkal együtt.

Mario Queiroz, a Google illetékesének elmondása szerint a streaming a legjobb úton halad afelé, hogy az online tartalomfogyasztás alapértelmezett formájává váljon; ezt jól mutatja például az is, hogy a YouTube-on kétmilliárdnál is több videót néznek meg naponta, de "még ezen is túlmutatnak a táblák és a filmelőfizetési szolgáltatások. Számos különböző szolgáltatás igényel csúcsminőségű képet és hangot, biztonságos átvitelt, másolásvédelmet és optimalizációt. Most, hogy ezek az eszközök már rendelkezésünkre állnak, könnyedén biztosíthatjuk mindenkinek az azonnali hozzáférést minden tartalomhoz, amit csak szeretnének nézni."

Bár a Google-nek jelenleg is van egy gyerekcipőben járó filmkölcsönző szolgáltatása, annak a választéka eddig csak független filmekre és rövid alkotásokra korlátozódott, újabban azonban már egyre inkább törekszik a cég a népszerűbb anyagok megszerzésére is. Nemrégiben az USA-ban igen népszerű Netflix netes filmstreamelő oldal egyik vezetőjét is leigazolták, hogy segítsen nyélbe ütni a szükséges szerződéseket. Jeleneleg épp a Miramaxot nézték ki maguknak, akiktől elsőként a Kill Bill-szériát szereznék meg.

Időbe telik még természetesen, mire a szerzeményeiket megfelelően integrálják mindenhova, ahova csak kell, de amint ez megtörténik, azzal sokat lendíthetnek a dolgaikon, a saját zene- és filmboltot mindeddig nélkülöző Androidtól akár a Google TV-n át (ahol ez talán segíthet enyhíteni a tévécsatornák általános bojkottját) egészen a Chrome OS-ig, amely teljes egészében a netre épül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward