Alacsony profilú GeForce GT 430 ASUS módra

Néhány napja a Gigabyte tuningolt GeForce GT430-as videokártyájáról már érkeztek hírek, ám akkoriban nem lehetett még tudni, hogy a GeForce GT 430-as megoldások milyen referencia órajelekkel érkeznek. Most az ASUS saját GeForce GT 430-asáról is érkezett néhány információmorzsa, így végre képet kaphatunk az új videokártya várható specifikációiról.

Alacsony profilú GeForce GT 430 ASUS módra

A Gigabyte gyárilag tuningolt GT430-asa után most az ASUS kártyájáról érkeztek információk.

Az ASUS a Gigabyte-tal ellentétben nem gyárilag tuningolt, hanem egy referencia órajelekkel érkező, alacsony profilú megoldással száll harcba a piacon. A GF108-as GPU köré épülő termék az ENGT430/DI/1GD3(LP) típusjelzést viseli és a belépő szintű megoldásokat kareső felhasználókat veszi majd célba. Az új videokártya GF108-as GPU-ja 96 shderrel és DirectX 11-es támogatással érkezik. Az egység 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik az 1 GB-nyi GDDR3-as típusú fedélzeti memóriához. A videó kimenetek között egy DVI és egy HDMI csatlakozót találunk. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a GPU 700 MHz-es, a CUDA magok 1400 MHz-es, a fedélzeti memória pedig 1600 MHz-es effektív órajelen fog üzemelni. A rendszeren elhelyezett aktív hűtő ventilátora porálló dizájnnal érkezik, ami a gyártó állítása szerint 25%-kal megnöveli az egység élettartamát.

Az alacsony profilú újdonság ideális lesz olcsó asztali gépekbe és akár HTPC konfigurációkba is, ára pedig 100 dollár, illetve100 euró alatt fog elhelyezkedni attól függően, hogy az Amerikai Egyesült Államokban vagy Európában kívánjuk-e megvásárolni. A GeForce GT 430-as videokártyák hivatalos megjelenésére még ezen a héten, várhatóan a holnapi nap folyamán sor kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward