Alacsony fogyasztású Radeon R7 360-as VGA a HIS-től

A kompakt újdonság 100 watt helyett csak 50 wattos TDP keretet használ, így külön PCIe tápcsatlakozó sem kell hozzá, sőt, még némi tuningot is kapott.

Alacsony fogyasztású Radeon R7 360-as VGA a HIS-től

A HIS lerántotta a leplet legfrissebb videokártyájáról, amely AMD Radeon R7 360-as alapokon nyugszik, és alaposan eltér a referencia modellektől. A Radeon R7 360 Green iCooler OC névre keresztelt termék minőségi, magas hatásfokú alkatrészekből összeállított VRM áramkört kapott, ami nagyon jó energiahatékonyság mellett üzemel.

Ezt jól szemlélteti az a tény, hogy míg a referencia példányok 100 wattos TDP-vel érkeznek és hattűs PCIe tápkábelt igényelnek stabil működésükhöz, addig a HIS újdonsága már csak feleakkora, 50 wattos TDP-vel bír, így a PCIe slot 75 wattos limitjébe bőségesen befér, akár még egy pici tuninggal együtt is. A hatékony tápáramkörben használt Super Alloy MOS chipek mintegy 30%-os energiamegtakarítást hoznak a konyhára, a szilárdtest kondenzátorokkal karöltve pedig nagyon stabil, tiszta tápfeszültséget biztosítanak.

A nyomtatott áramköri lapon a szokásos Bonaire/Tobago GPU-t találjuk a maga 768 stream egységével, 48 textúrázójával és 16 renderelő egységével, a 128-bites memória-adatsínre pedig ezúttal is 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM kapcsolódik. A GPU a referencia modellekkel ellentétben már nem 1050 MHz-en, hanem 1070 MHz-en ketyeg, a VRAM esetében azonban nem történt tuning, így a szokásos 6 GHz-es effektív órajellel számolhatunk.

A kétslotos felépítéssel érkező videokártya egy dual-link DVI-I, egy dual-link DVI-D, egy HDMI 1.4-es és egy DisplayPort 1.2-es videó kimenetet kapott, melegedő komponenseinek hűtését pedig egy egyedi tervezésű egyventilátoros megoldás végzi.

Az újdonság várhatóan hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 99,90 euró magasságában helyezkedhet el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward