Alacsony fogyasztású merevlemezek a WD-től

A WD RE+ merevlemezek 3,5 hüvelykes formátumban, maximum 6 TB-os adattároló kapacitással érkeznek, fogyasztásuk pedig igen kedvező.

Alacsony fogyasztású merevlemezek a WD-től

A Western Digital új merevlemezekkel bővítette kínálatát, amelyek kifejezetten a nagy adattároló kapacitású, energiatakarékosan üzemelő meghajtókat igénylő adatközpontokban kaphatnak helyet. Az Re+ jelzéssel ellátott merevlemezekből többféle példány is érkezik, amelyek közül a legnagyobb adattároló kapacitást a 6 TB-os modell nyújtja. Az új merevlemezek legvonzóbb tulajdonsága az, hogy minden riválisuknál étvágytalanabbak: az előbb említett csúcsmodell is megelégszik üzem közben mindössze 6 wattal.

Persze az alacsony fogyasztásnak van némi ára: a HDD korongok nem pöröghetnek 7200-as percenkénti fordulatszámmal annak érdekében, hogy a merevlemezek energiatakarékosabbak lehessenek. Az ötkorongos 6 TB-os WD RE+ merevlemez például 5760-as percenkénti fordulatszámmal pörög, csak úgy, ahogy 5 TB-os társa is, így maximális folyamatos adatátviteli sebessége 175 MB/s-os értéknél tetőzik, ami azért így sem kevés. Az Re+ modellek SATA 6 Gbps-os csatolófelületet alkalmaznak, gyorsítótárból pedig 128 MB-nyi áll rendelkezésükre.

Ahogy a WD egyéb üzleti piacra szánt merevlemezei, úgy az Re+ modellek is rendelkeznek RAID-specifikus hibajavító eljárással, RAFF támogatással a többlemezes konfigurációknál tapasztalható rezgések kompenzálásához, illetve a DSA (Dual-stage Actuator) technológia is jelen van a fedélzetükön. A 6 TB-os modell éves szinten 550 TB-nyi adatmozgatást visel el, garanciaidő tekintetében pedig 5 évre számíthatunk.

Az RE+ merevlemezek még nem tűntek fel kereskedelmi forgalomban, így sem a 6 TB-os, sem az 5 TB-os modell árazásával kapcsolatban nincs hír, de a WD szerint hamarosan felbukkannak az üzletekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward