Akár egy zsebben is elfér az ECS legújabb apró számítógépe

A Liva Q2 sokféle szerepkörbe illik, nagyon kevés helyet foglal, szükség esetén pedig monitor hátuljára is fel lehet szerelni.

Akár egy zsebben is elfér az ECS legújabb apró számítógépe

Az ECS egy nagyon apró, aktív hűtéssel ellátott, energiahatékonyan dolgozó PC-t mutatott be, ami irodai környezetben, osztályteremben, eladópultokban, illetve akár a nappaliban is remekül helytállhat. A 70 x 70 milliméteres alapterületű Liva Q2 mindössze 33,4 milliméter magas, mégis szinte mindent tartalmaz, amire egy kompakt, modern Windows 10-es PC esetében szükség lehet.

Galéria megnyitása

Alapját a Gemini Lake platform adja, így Celeron N4000-es, Celeron N4100-as, illetve Pentium Silver N5000-es processzorral kérhetjük, amelyekben Intel HD Graphics 600-as iGPU van. A Gen9LP típusú iGPU a fejlett videó motornak köszönhetően gond nélkül megbirkózik a 10-bites 4K HEVC, illetve VP9-es kodeket használó videok kódolásával és dekódolásával, vagyis akár HTPC szerepkör is osztható az apróságra. Utóbbi esetben jó hír lehet, hogy a HDMI videó kimenet már nem az 1.4-es, hanem a 2.0-s szabványra épül, vagyis a 4K-s kijelzőket akár 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett is ki tudja szolgálni.

Galéria megnyitása

Az adatok tárolásáról 32 vagy 64 GB-os eMMC tárhely gondoskodik, de a beágyazott adattár némileg bővíthető, igaz, nem M.2 vagy 2,5” alapokon, hanem microSD memóriakártyán keresztül. A rendszermemória alaplapra integrálva, LPDDR4-es memórialapkák formájában érkezik, kapacitása 2 vagy 4 GB lehet.

Galéria megnyitása

A Liva Q2 vezeték nélküli kommunikáció terén a 802.11ac WiFi és a Bluetooth 4.1 technológiát egyaránt használhatja, ezen felül pedig egy Gigabites Ethernet portot is kínál. Egyéb csatlakozói között egy USB 3.0-s és egy USB 2.0-s Type-A port, valamint az említett microSD memóriakártya-olvasó és egy HDMI 2.0-s videó kimenet sorakozik. Utóbbihoz HDMI CEC támogatás is jár, vagyis a megfelelő támogatással rendelkező kijelző be- és kikapcsolásakor az apró PC is be- vagy kikapcsol. A 260 grammos újdonság igény esetén akár televízió vagy monitor hátuljára is felszerelhető, ugyanis jár hozzá VESA 75/100 rögzítő keret. A rendszer tápellátásáról egy külső tápadapter gondoskodik, ami 12 V-os feszültségetés 2 A-es maximális áramerősséget tud leadni, azaz 24 W-os.

Galéria megnyitása

Az ECS Liva Q2 rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem derült ki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap