Akár az ingzsebben is elfér a Zotac legújabb apró PC-je

A ZBOX PI320 pico egy teljes értékű, tenyérnyi méretű PC, ami ráadásul teljesen hangtalan hűtéssel érkezik.

Akár az ingzsebben is elfér a Zotac legújabb apró PC-je

A Zotac legújabb apró asztali számítógépe a szokásosnál is kompaktabb lett, sőt, ezúttal passzív hűtést is bevet a gyártó annak érdekében, hogy még tovább emelje a felhasználói élményt. A ZBOX PI320 pico egy elegáns dizájnnal rendelkező, meglehetősen apró házzal érkezik, amely 115,5 milliméter széles, 66 milliméter mély és 19,2 milliméter magas, azaz alapterületét tekintve akkora, mint egy okostelefon, vastagsága pedig két egymásra rakott okostelefonéval vetekszik.

Az apró, nagyon könnyen elrejthető, és ugyanilyen könnyen hordozható PI320 pico az Intel Atom sorozatának egyik négymagos tagjára támaszkodik, azaz tulajdonképpen a Bay Trail platformra alapoz, annak is a táblákat megcélzó Bay Trail-T változatára. Az említett SoC egy Z3735F típusú megoldás, amely négy processzormaggal rendelkezik, és 22 nm-es csíkszélességgel készül. A processzormagok összesen 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótáron osztoznak, alap órajelük pedig 1,33 GHz, de ezt a rendszer a Burst támogatás jóvoltából egészen 1,83 GHz-ig emelheti, ha a terhelés indokolja. A 2,2 wattos SDP-vel rendelkező négymagos SoC Intel HD Graphics videó vezérlőt rejt, ami 311 MHz-es alap- és 646 MHz-es Burst órajelen ketyeg. A szóban forgó vezérlő mellett egy DDR3-as memóriavezérlő is található még a lapkán, amely 2 GB-nyi DDR3L-RS-1333 MHz-es rendszermemória kezelésére képes, de csak egyetlen csatornával rendelkezik, így az elérhető maximális memória-sávszélesség 10,6 GB/s.

A fentiek miatt a ZBOX PI320 pico csak 2 GB-nyi rendszermemóriát kapott, az adatok tárolásáról pedig 32 GB-nyi eMMC alapú integrált tárhellyel gondoskodik. Az adattároló kapacitás a három az egyben memóriakártya-olvasónak köszönhetően persze tovább bővíthető – microSDXC memóriakártyával akár 128 GB-nyi extra adattároló kapacitásra is szert lehet tenni.

Az újdonság 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlővel, Bluetooth 4.0-s vezérlővel, valamint 802.11n WiFi vezérlővel egyaránt fel van szerelve.

Csatlakozói között HDMI videó kimenet, három darab USB 3.0-s port, illetve egy 3,5 milliméteres jack audió kimenet sorakozik. A termék gyakorlatilag üzemkész állapotban érkezik, nem igényel semmiféle összeszerelést, cserébe viszont bővíteni sem igazán lehet – leszámítva a memóriakártya-olvasós adattároló kapacitás bővítést.

Az energiatakarékos, méretéhez képest viszonylag jól felszerelt PC nem egy erőgép, de általános felhasználásra – videók megtekintésére, internetezésre, egyszerűbb irodai munkára – még így is jó lehet. Mérete miatt utazás alkalmával egyszerűen zsebre vágva is magunkkal vihetjük, annyira pici.

A Zotac ZBOX PI320 pico előtelepített Windows 8.1-es operációs rendszerrel érkezik, megjelenésére pedig szeptember végén, illetve október elején számíthatunk. A dolgok jelenlegi állása szerint az apróság listaára 199 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward