Akár a falra is felakasztható a Lian Li fekete-fehér PC háza

A remekül bővíthető újdonság alapját a 2014-ben bemutatott PC-O5SW adja.

Akár a falra is felakasztható a Lian Li fekete-fehér PC háza

A Lian Li egy rendhagyó számítógépházat mutatott be, amely alumínium oldallapokat, illetve alumínium vázszerkezetet használ, dizájnjának alapját pedig fehér külső és fekete belső adja. A PC-O5SW modell úgy néz ki, mint egy régi, élére állított számítógépház, amit modern köntösbe öltöztettek. A formavilág mondjuk korábbról már ismerős lehet, hisz a közel két éve bemutatott PC-O5S modell átöltöztetett kiadásáról van szó.

A 148 milliméter széles, 465 milliméter magas és 384 milliméter hosszú újdonság egy SFF formátumú számítógépház, amelynek belsejében Mini-ITX formátumú, azaz 17 x 17 centiméteres kiterjedésű alaplap kaphat helyet. Az alaplaptálca természetesen kapott szerelőablakot is, ami manapság már szinte elmaradhatatlan kellék. Mivel a számítógépház szélessége mindössze 148 milliméter, így a bővítőkártyákat csak függőleges pozícióban lehet beszerelni. Ezt egy úgynevezett riser kártya segíti, ami a PCI Express x16-os slotot 90 fokkal elforgatja, az alaplaphoz pedig szalagkábelen keresztül csatlakozik, így tetszés szerint pozícionálható is.

SFF számítógépházak frontján szokatlan dolog, hogy PCI bővítőhelyből nem kettő, hanem rögtön négy áll rendelkezésre, igaz, ezek közül egyet alapból elfoglal egy bővítőhely háttértáraknak (két 2,5 colos vagy egy 2,5 és egy 3,5 colos HDD fér el itt). 2,5 hüvelykes meghajtók alkalmazásakor még épen elférhet a házban egy háromslotos videokártya – tulajdonképpen ezért kaptunk ennyi PCI bővítőhelyet. A bővítőkártya maximum 190 milliméter hosszú lehet, de ha a tápcsatlakozói a ház eleje felé néznek, akkor maximum 175 milliméteres hosszban gondolkodhatunk. Amennyiben a ház elején kialakított HDD keretet kiszereljük, akkor már akár 310 milliméter hosszú bővítőkártya számára is lesz hely.

Az említett HDD keretben három darab 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes meghajtó fér el. Az alaplaptálca hátuljára két 2,5 hüvelykes adattárolót, vagy egy 3,5 és egy 2,5 hüvelykes meghajtót szerelhetünk. Extraként egy vékony optikai meghajtó számára is van hely, de ha erre nincs szükség, akkor elfér a helyén egy 3,5 vagy 2,5 hüvelykes adattároló is.

A ház SFX formátumú tápegységet fogad, amely nem lehet hosszabb 140 milliméternél, processzorhűtőből pedig maximum 85 milliméter magas példány fér el. A megfelelő szellőzésről két darab 120 milliméteres átmérőjű tetőlapi ventilátor gondoskodik, a ház hátuljára pedig egy 140 milliméteres ventilátor is szerelhető, ez viszont nem tartozék. Aki folyadékhűtő rendszerben gondolkodik, maximum 300 milliméter hosszú, 130 milliméter széles és 60 milliméter magas példány beszerelésével próbálkozhat.

A rendkívül jól bővíthető PC-O5SW edzett üveglappal ellátott oldallapot kapott, előlapi portjai között pedig két USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik. A 6,4 kilogrammos újdonság várhatóan augusztus folyamán kerül az üzletek polcaira, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

A ház alapját adó, 2014-ben bejelentett PC-O5S, ami feketében érkezett, 289 dolláros listaáron került az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward