AIDA 64 5.00: szenzor adatok immár webszerveren is

Az új AIDA64 jóvoltából a PC állapota okostelefonon vagy táblán keresztül is nyomon követhető, sőt, erre akár távolról, interneten keresztül is van mód. Elvileg.

AIDA 64 5.00: szenzor adatok immár webszerveren is

A népszerű rendszerdiagnosztikai, rendszerinformációs és rendszertesztelő alkalmazás, az AIDA64 most újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis elkészült az 5.00-s változata, amely számos újítással siet a felhasználók segítségére. A szoftver ezúttal is elérhető 30 napos próbaváltozat formájában, illetve az automatikus frissítő szolgáltatás is jár hozzá, ahogy azt már megszokhattuk.

Az 5.00-s változat segítségével a különböző szenzorok adatait távolról, okostelefon vagy tábla segítségével is nyomon követhetjük, hála a RemoteSensor appnak, illetve a Logitech Arx Control integrációnak. Az új szolgáltatás jóvoltából a processzor- és memóriahasználat mellett a különböző hőfokok, a hálózati forgalom, a különböző feszültségek, a ventilátorok fordulatszámai, illetve a fogyasztás is monitorozható – és erre nem csak a helyi WiFi hálózaton belül, hanem akár távolról, interneten keresztül is van mód. A Logitech Arx Control Android és iOS alapú eszközöket támogat, míg a RemoteSensor az iOS és az Android alapú eszközök mellett minden más mobileszközt is kezel, beleértve az Amazon, a Blackberry OS, a Chrome OS, a Firefox OS, a MeeGo, a Windows Phone és a Windows RT alapú megoldásokat is. A RemoteSensor funkciót a "Beállítások" menüponton belül az "LCD modul" részlegen találjuk, ahogy az alábbi képen is látszik. A funkciót a "RemoteSensor LCD támogatás engedélyezése" szöveg előtt lévő jelölőnégyzet bepipálásával kapcsolhatjuk be, utána az LCD elemek résznél választhatjuk ki, hogy milyen információkat kívánunk megjeleníteni. Az újítás persze nem csak mobileszközökön, hanem bármilyen olyan eszközön működhet, amely rendelkezik webböngészővel. Akár másik notebook vagy PC segítségével is ránézhetünk egy PC aktuális állapotára – mondjuk munkahelyünkről az éppen üzemelő otthoni PC-re.

A RemoteSensor funkció

A korábbi változat óta a külső LCD kijelzők közvetlen kezelésére is képes az AIDA64, most azonban új termékek támogatása is bekerült a repertoárba: az 5.00-s változattól kezdve a Gravitech, az LCD Smartie, illetve a Leo Bodnar kijelzők kezelése is megoldott. Az új AIDA64 extraként immár az Aquaero és az Aquaduct szenzoreszközökkel is kompatibilis.

Az új kiadás jóvoltából megtekinthetőek a rendszer tanúsítványai, de emellett a Windows 10 Technical Preview legfrissebb, 9888-as buildje is felkerült a támogatott szoftverek listájára. Fontos újítás, hogy javult az Intel Skylake processzorok támogatása, valamint bekerült a repertoárba az Intel Braswell SoC egységek előzetes támogatása is. Aki Crucial gyártmányú SSD meghajtót használ, mostantól kibővített támogatást kap hozzá. Ezen felül minden új, már bemutatott hardver támogatása is szerepel az AIDA64 kínálatában.

A FinalWire egy rövid videó keretén belül azt is megmutatta, hogy néz ki a legújabb AIDA64, illetve hogyan működnek a friss szolgáltatások. Az alábbi videó mindenről lerántja a leplet. Íme:

Az AIDA64 próbaverziója már letölthető, de ezzel együtt a teljes verziók licencei is beszerezhetővé váltak. A különböző változatok megvásárlásához, illetve a próbaverzió letöltéséhez ide kell ellátogatni. A szoftver Windows 95-től Windows 8.1-ig bezárólag minden konzumer Windows kiadást támogat, sőt, még a Windows 10-hez is nyújt előzetes támogatást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward