Agresszív raktársöprésbe kezdhet az AMD a ZEN érkezéséig

Érkeznek az asztali Bristol Ridge APU-k, amelyek az OEM partnerek számára már elérhetőek, majd a ZEN CPU-k is befutnak, így fel kell szabadítani a raktárkapacitást.

Agresszív raktársöprésbe kezdhet az AMD a ZEN érkezéséig

Iparági pletykák szerint az AMD hamarosan komoly raktársöprésbe kezd, amelynek keretén belül kedvezményes árakon lehet majd Socket AM3+-os asztali processzorokhoz, valamint Socket FM2+-os asztali APU egységekhez jutni. Az egyelőre nem világos, hogy mekkora árcsökkentésre lehet számítani, az viszont biztos, hogy a lépésre az érkező ZEN processzorok, valamint az asztali piacot is hamarosan elárasztó Bristol Ridge APU egységek miatt van szükség.

A Socket AM4-es processzorfoglalatba érkező újdonságok jóvoltából a négy és hatmagos AMD FX processzorral rendelkező felhasználók elgondolkodhatnak majd, hogy gyorsabb nyolcmagos példányra váltsanak-e – akár Wraith CPU hűtővel ellátott csomagban is. Már amennyiben nem gondolkodnak teljes platform-frissítésben.

A DigiTimes értesülései szerint az AMD következő generációs, ZEN alapokon nyugvó asztali processzorai, valamint a melléjük érkező, felsőkategóriás X370-es lapkakészlettel ellátott alaplapok már a 2017-es CES alkalmával bemutatkozhatnak, amire január elején kerül sor. Az asztali Bristol Ridge APU egységek – amelyek ugye még Excavator architektúra köré épülnek – még idén megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, ZEN alapú utódaik azonban majd csak jövőre érkezhetnek.

Az AMD számára a 2017-es év nem csak a processzorok és az APU egységek miatt lesz fontos, hanem azért is, mert ekkor érkeznek meg a VEGA GPU-val szerelt felsőkategóriás Radeonok is, amelyekhez komoly reményeket fűz a cég.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward