Agresszív árazással jönnek a ZenWatch 2 okosórák

Az ASUS már a Computexen leleplezte a két ZenWatch 2 karórát, de ezeknek az árára és néhány tulajdonságára csak most derült fény.

Agresszív árazással jönnek a ZenWatch 2 okosórák

Az ASUS nem mutatott be új okosórát Berlinben, de felfedte a Computexen leleplezett ZenWatch 2 páros minden titkát, beleértve a megjelenéssel kapcsolatos információkat is. A készülékek csak ősz közepén debütálhatnak, de érdemes lesz rájuk várni, mert nagyon kedvező árral kerülhetnek a boltokba.

Ahogy arról már a korábbi hírünkben beszámoltunk, az ASUS ezúttal a hölgyeknek is kedvez, és egy kisebb méretű modellt is készített a ZenWatch 2-ből. A ZenWatch 2 WI502Q az, ami a nők csuklójára lett szabva, ez egy 1,45 hüvelykes AMOLED kijelzővel lett ellátva; a ZenWatch 2 WI501Q pedig a nagyobbik, 1,63 colos panelre nevezett be. Az eltérő mérethez különböző felbontások társulnak, az egyik mindössze 280p-s, míg a másik már 320 x 320 képpontos, így a pixelsűrűségük egyaránt 275 PPI körül alakul. A két különböző készülék eltérő szíjakkal látta meg a napvilágot. Az ASUS rengeteg különböző stílusú és anyaghasználatú csuklópántot gyárt az újdonságokhoz, így mindenki megtalálhatja majd a számára leginkább megfelelőt a palettán. A kínálatban lesz szilikonból, bőrből és rozsdamentes acélból készült megoldás is, sőt mi több, még Swarovski kivitellel is számolni lehet, ami elsősorban a hölgyek számára tervezett órához lesz igazítva. Ezek mindegyike felárért érhető majd el, de az nem ismert, hogy milyen összegekről beszélhetünk.

Az Android Wear operációs rendszert futtató eszközök nagyjából ugyanazt a vasat foglalják keretbe az eltérő méretű tokok ellenére. Mindkét modellben a Qualcomm négymagos központi chipje, az APQ8026 dolgozik. Ez a SoC Cortrex-A7 magok kvartettjét vonultatja fel, és szükség esetén egészen 1,2 GHz-es frekvenciáig skálázódhat. Ennek köszönhetően az okosórák biztos villámgyorsan fognak minden műveletet végrehajtani. A rendszermemóriáik 512 MB-os (LPDDR2) méretet öltöttek, a háttértáraik pedig 4 GB-nyi kapacitással szolgálnak a felhasználók részére. A szerkezetekben minden szükséges szenzor megvan. Az ASUS közleménye szerint akad a fedélzetükön egy hattengelyes giroszkóp, gyorsulásmérő, mozgáskövető és persze pulzusmérő is. Ez utóbbinak köszönhetően egészségmegőrzésből is kivehetik a részüket, és igazán jól jönnek majd a sportolók számára is.

Az ASUS szakemberei nem voltak restek kihasználni a nagyobb modellnél adódó extra helyet a burkolat alatt, így az ZenWatch 2 WI501Q egy nagyobb akkumulátor kegyére lett bízva, ami nemcsak a megnövekedett kijelző fogyasztásának ellensúlyozására lesz elég, hanem némi fórhoz is juttathatja a társával szemben. Az egyik mindössze 300 mAh-val kell, hogy beérje, míg a másiknál már egy 400 mAh-s kapacitású telep szolgáltatja a működéshez szükséges energiát. A vállalat elmondása alapján 2 és 2,5 napos üzemidőkkel lehet számolni a különböző konfigurációk esetében – ez csak iránymutatás, a végeredmény nagyban függ majd a felhasználói szokásoktól, tehát érdemes fenntartásokkal kezelni. A gyorsabb töltésnek köszönhetően 30 százalékkal hamarabb töltődnek fel, mint a ZenWatch, 36 perc alatt máris 50%-os töltöttségi szintre érnek. Mindkettő IP67 minősítést szerzett, szóval bírják majd a mindennapos viselést, még a strandon sem kell őket levenni.

Az ASUS ZenWatch 2 WI501Q és WI502Q a jelenlegi tervek szerint októberben fogja elérni a boltok polcait. Az újdonságok nagyon olcsón kerülnek majd kereskedelmi forgalomba a tudásukat, valamint a konkurenseiket figyelembe véve. Az ZenWatch 2 WI502Q mindössze 150 euróba fog kerülni, de a ZenWatch 2 WI501Q-ért is csak 170 eurót kell majd kifizetni. Összehasonlításképpen: az első generációs ZenWatch még 230 eurós ércédula kíséretében látta meg a napvilágot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward