ADATA Premier SP610: új SSD-k SMI alapokon

Az ADATA legújabb SSD családjának tagjai a Silicon Motion egyik SSD vezérlőjét alkalmazzák, méghozzá 20 nm-es Micron MLC NAND Flash memóriachipekkel karöltve.

ADATA Premier SP610: új SSD-k SMI alapokon

Megérkezett az ADATA legfrissebb SSD meghajtó családja, amely a premier SP610-es jelzést viseli. A sorozat különlegessége, hogy tagjai mindannyian Silicon Motion típusú SSD vezérlőre támaszkodnak. A szóban forgó SMI vezérlő típusa SM2246EN, teljesítménye és "felszereltsége" pedig meglehetősen jónak ígérkezik – persze kategóriáján belül.

Az SMI SM2246EN négy NAND csatornával rendelkezik, ezekre 20 nm-es csíkszélességgel készülő, MLC típusú Micron NAND Flash memóriachipek csatlakoznak. A vezérlő 66 bit/1 kB BCH ECC-vel gazdálkodik és opcionálisan 128/256-bites valós idejű adattitkosítást is kínál, ami a TCG Opal specifikáció követelményeinek is megfelel. A SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkező SSD meghajtók nyomtatott áramköri lapja egy 2,5 hüvelykes formátumú, mindössze 7 milliméter magas házban foglal helyet, ami a legtöbb ultrabookkal tökéletesen kompatibilis – már amelyik 2,5 hüvelykes adattárolót használ, és nem mSATA vagy M.2 formátumút. A 9,5 milliméter magas adattárolókat fogadó konfigurációkhoz egy műanyag alátét is jár, amellyel az új SSD meghajtók tökéletesen passzolni fognak a helyükre. Aki asztali számítógépbe szeretné szerelni az újdonságokat, és az adott számítógépház nem tartalmaz 2,5 hüvelykes bővítőhelyeket, az valószínűleg a 2,5"->3,5" beszerelő keretnek fog igazán örülni.

Az új SSD meghajtók legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat részletezi:

Az ADATA Premier SP610-es sorozat tagjai TRIM, S.M.A.R.T. és NCQ támogatást egyaránt kaptak és hulladékgyűjtő algoritmussal is rendelkeznek, de a termékekhez használható a gyártó SSD Toolbox névre keresztelt szoftvere is. A 128 GB-os és 256 GB-os modellek már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, áraik pedig sorrendben 69,99, illetve 119 euró magasságában helyezkednek el. Az 512 GB-os és 1024 GB-os modellek később jelennek meg az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward