Acer: Viselhető kiegészítők tűntek fel a színen

Az Acer a tavalyi Leap után most bemutatta a Leap Fitet, a Leap Curve-öt és a sportolóknak szánt Leap Active-et.

Acer: Viselhető kiegészítők tűntek fel a színen

Az Acer tavaly nyáron mutatta be a Liquid Leap viselhető kiegészítőt, most pedig ennek az utódjai kerültek reflektorfénybe. A tajvaniak ezúttal nem egy, hanem összesen három ilyen eszközt állítottak csatasorba, és mindegyik egy kicsit eltérő felhasználói igényeket próbál majd kielégíteni.

Acer Liquid Leap Curve

A legérdekesebb ezek közül a Liquid Leap Curve, ami egyszerre képes ellátni különböző fitneszes feladatokat, de mégis egy divatos, elegáns bőrbe lett bújtatva. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően talán leginkább a hölgyek vagy az üzletemberek fognak érdeklődni utána. A Curve a Galaxy Fithez hasonlóan egy enyhén ívelt testbe öltözött, ami azt is magával vonja, hogy egy hajlított megjelenítővel lett ellátva. A pántját úgy alakították ki, hogy könnyedén lehessen cserélni. Az Acer ezzel a lépéssel nagyon változatos testreszabási lehetőséget kínál, ugyanis nem csak más színárnyalatú szíjakkal szolgál a gyártó, hanem eltérő anyaghasználatúakkal is – tényleg mindenki a saját ízléséhez leginkább idomuló eszközt viselhet. Ezt a modellt a tervezők a szokásos szenzorok mellett ellátták egy pulzusmérővel, valamint még egy stressz-szintet elemző egységgel is. Végül a vállalat kiemelte, hogy a kütyü megfelelően védett a vízzel, ezzel együtt pedig a porral szemben is; búvárkodni persze nem lesz érdemes vele, de a mindennapok során nem érheti majd vízkár.

Acer Liquid Leap Fit

Azoknak, akik valóban sokat sportolnak elhivatottan, és ehhez keresnek egy hű társat, jó választás lehet Liquid Leap Fit. Ez is többfajta pánttal lesz beszerezhető, amelyeknek nemcsak a színe, hanem a mintája is eltérhet, sőt, itt megint képbe kerültek a különlegesebb anyagok is – az Acer kiállított egy textil szíjas variánst is. A Fitet egy érintőkijelzővel látták el a szakemberek, ami mindössze 1 hüvelykes, de a legfontosabb információk átadására, és az okostelefonnal kapcsolatos műveletek végrehajtására ez is megfelelő. Akárcsak a Curve modell, ez is megkapta a galvanikus bőrreflex mérésen alapuló stressz-szint-érzékelő rendszer. Ez egyébként egy valóban működő dolog, nem egy teljesen új keletű eljárás, és az Acer úgy gondolja, hogy ezzel is segíthetik a felhasználókat a munkájuk és a testedzéseik során egyaránt. A Fit kelléktárában van még pulzusmérő, valamint egy mozgási szenzor is, ami nappal a felhasználó lépteit, éjszaka pedig az alvási ciklusait követi figyelemmel. A Leap Fit is vízálló bizonyos mértékig, így ezt sem kell majd nedvességtől félteni a használata során.

Acer Liquid Leap Active

A mostani újdonságok között a legegyszerűbb szerkezet a Leap Active. Ezt a modellt azoknak a fiataloknak szánja az Acer, akik sokat mozognak, és szeretnék számszerűsíteni is a teljesítményüket, hogy nagyjából tisztában legyenek például azzal, hogy mennyit fejlődnek. Az Active lényegében a tavalyi Leap reinkarnációja, hasonló hardveres vonások birtokában van, ami azt jelenti, hogy ennél le kell mondani például a stresszmérő elemről. Ez az eszköz is egy sportos vonalvezetésű testet öltött magára, és továbbra is megtartották a cserélhető szíjat, így ehhez is mindenki a magának tetsző színű szilikon pátot társíthat - mivel fiataloknak szánják, így ezzel a lehetőséggel vélhetően sokan fognak élni. A Leap Active is 1 colos panelt kapott, amiről lehetőség lesz irányítani a telefon zenelejátszóját, illetve megtekinthetők rajta a legfrissebb értesítések is. Arra ezúttal is figyeltek az Acer szakemberei, hogy némi víztől nehogy baja eshessen a mindennapok során, ennek érdekében vízállóvá tették.

Az eszközök felügyeletéről a mobilokra telepített Acer Leap Manager alkalmazás fog gondoskodni. Az Acer különösen nagy figyelmet fordított arra, hogy gondoskodjon a megfelelő kompatibilitásról, és ezáltal minél szélesebb vevőkört érjen el. A viselhető kiegészítők hármasa kiválóan együttműködik majd az Androidot és az iOS-t futtató készülékekkel, sőt mi több, még a Windows Phone is támogatást nyert. A legtöbb hasonló terméknél előszeretettel feledkeznek meg a gyártók a Microsoft operációs rendszeréről, ám az Acer nem tett így, ez pedig azt eredményezheti, hogy akár az egyik fő irány is lehetne a Windows Phone – már amennyiben jól használják ki ezt az előnyt. A vállalat egyértelműen egyre nagyobb szerepet szán a Windows Phone-nak, hiszen éppen a napokban indult útnak az MWC-n bemutatott Liquid M220, amin már a WP 8.1 teljesít szolgálatot, most pedig a Leapek is támogatják már.

Az Acer Liquid Leap termékcsalás legújabb tagjainak érkezéséről egyelőre részleteket nem tudunk, de valamikor a harmadik negyedévben kerülhetnek bevetésre. A legdrágább biztosan a Leap Curve lesz, ezért előre láthatólag több mint 100 dollárt fognak elkérni a rajtját követően. Ezzel szemben a Leap Fit, valamint a különleges szenzortól megfosztott Leap Active valószínűleg már a 100 dollár alatti mezőnyt fogja gyarapítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward