Acer Veriton L: kompakt PC-k, akár Ivy Bridge alapon is

Az Acer Veriton L sorozatában kompakt, jól felszerelt asztali számítógépek lapulnak.

Acer Veriton L: kompakt PC-k, akár Ivy Bridge alapon is

Az új konfigurációk rendkívül kompakt, mindössze 3 literes térfogatú házzal érkeznek, amely egész pontosan 62 milliméter magas, 204,96 milliméter mély és 250 milliméter széles. Az L6-os és L4-es sorozatú termékek álló és fekvő formában egyaránt használhatóak, sőt, Ergo-Stand is vásárolható hozzájuk, amellyel kompakt, egybegépekhez hasonló, rendkívül jó testre szabhatóságot kínál asztali konfiguráció állítható össze. No, de ne szaladjunk ennyire előre, haladjunk szépen, sorban.

A Veriton L család két sorozatból áll, amelyek az L4-es és L6-os nevet kapták. Mindkét család elérhető harmadik generációs Ivy Bridge processzorokkal, de az L6-os modell esetében az Intel vPro technológiája is rendelkezésre áll. A videó vezérlő szerepét processzortól függően az Intel HD Graphics sorozatú IGP-ire bízhatjuk, ami akár három egymástól függetlenül üzemelő kijelző alkalmazására is lehetőséget biztosít – utóbbihoz Ivy Bridge processzorra van szükség. A videó kimenetek között mindkét konfigurációnál egy DVI-I és két DisplayPort csatlakozó lapul. Rendszermemóriából mindkét esetben maximum 8 GB-nyit alkalmazhatunk. Az adatok tárolásáról választásunktól függően akár 2 TB-os merevlemez, illetve 128 GB-os SATA SSD meghajtó is gondoskodhat, de az L6-os család esetében 128 GB-os mSATA SSD meghajtó is szerepel az opciós listán.

Az L4-es és L6-os modellek USB 3.0-s portokból egyaránt négyet kínálnak, USB 2.0-s portok tekintetében azonban már van különbség köztük: az L4-esek 4, az L6-osok pedig 6 USB 2.0-s porttal érkeznek. A repertoárban találunk még párhuzamos portot (LPT), Gigabites Ethernet vezérlőt, valamint fejhallgató kimenetet és mikrofon bemenetet is. Opcionálisan mini PCIe formátumú WiFi adapterrel is felszerelhetőek a rendszerek, sőt, vezeték nélküli billentyűzetet és egeret is kérhetünk hozzájuk.

Az opcionális listán az Ergo-Stand is jelen van, ami nem más, mint egy speciális állvány, amely helyet biztosít az adott Veriton L sorozatú PC-nek és lehetővé teszi, hogy az monitort a PC fölé szereljük. Az 5 kilogrammos teherbírású állvány segítségével könnyedén alkalmazhatunk akár 24 colos képátlójú monitort is. Az Ergo-Stand lényege, hogy segítségével helytakarékos, rendezett, egybegépekhez hasonló konfiguráció hozható létre. Az állvány kényelmes PC használatot biztosít és a kábelek esztétikus elrendezésében is segít. Az Ergo-Stand emellett az adott megjelenítő 45 fokban történő elforgatását, valamint 0 és 90 fok közötti függőleges döntését is lehetővé teszi, sőt, kényelmes magasság-állítást is biztosít.

Az L6-os modell esetében elérhető az Intel vPRO Active Management technológia, ami hatékony hardver és szoftver menedzsmentet tesz lehetővé, akár házon belül, akár kiszervezett módon történik az eszközpark karbantartása. Az Acer ProShield Security, a TPM 1.2-es támogatás és a Veriton ControlCenter az L4-es és L6-os modelleknél egyaránt elérhető. A ProShield Security jóvoltából biztonsági és menedzsment funkciók állnak a felhasználók rendelkezésére, méghozzá egy egyesített, jól áttekinthető felhasználói kezelőfelületen keresztül. A Veriton ControlCenter lényege ugyanakkor az, hogy kritikus funkciókat és hasznos alkalmazásokat csoportosít egy könnyen elérhető panelre, ami rengeteg információt biztosít és egyúttal könnyedén vezérelhető.

A kompakt, alacsony zajszint mellett üzemelő Veriton L asztali számítógépek szilárd kondenzátorokat alkalmaznak, amelyek stabil, megbízható, hosszú élettartamú működést kínálnak a rendszer számára.

Az újdonságok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem tudható, hogy mennyibe fognak kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward