Acer: Újdonságok az Iconia A1 és B1 vonalon

Az Acer a CES-re két alacsony költségvetésű táblagéppel készült. A páros 200 euró alatt indul harcba.

Acer: Újdonságok az Iconia A1 és B1 vonalon

Az Acer még 2012 végén határozott úgy, hogy olcsó készülékek révén próbál a vásárlók kegyeibe férkőzni. A stratégia meghozta a gyümölcsét, és egyre nagyobb kereslet mutatkozott az idő előrehaladtával a gyártó táblái iránt. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a bevált recepten idén sem szeretnének változtatni.

Iconia A1-830

Az Acer Iconia A1-830 egy iPad Mini rivális lesz, legalábbis a megjelenését tekintve, de a teljesítményére sem lehet majd különösebb panasza a jövendőbeli tulajdonosoknak. A gépet kézbe véve azonnal jó benyomást kelt az alumíniumot használó hátlap, amit finom szálcsiszolással láttak el. Persze az előlap itt is – mint minden esetben – érdekesebbnek ígérkezik. A tablet felületét egy 7,9 hüvelykes megjelenítő tölti ki, amely 1024 x 768 képpontos felbontású. A képaránya 4:3-as lesz, a megfelelő betekintési szögeket pedig az IPS technológia "szállítja". Miután életet lehelünk bele, a Google operációs rendszere ölt testet a képernyőn. Az Android 4.2.1 Jelly Beannel van dolgunk, amely megszokottá vált mostanra. Az egy éves kiadású rendszer sok olyan dolgot vezetett be, ami a táblák esetében kulcsfontosságú lehet (pl.: DayDream képernyőkímélő, felhasználói profilok).

A készülék rendkívül kecses lett, hiszen a háza mindössze 8,15 milliméter vastag, így a legszűkebb helyekre is bezsúfolhatjuk az utazásaink során. A vékonyság egyenesen arányos lehetne az akkumulátor teljesítményével, de az Acer elmondása alapján nem lesz gond az üzemidővel. Egyetlen feltöltést követően 7,5 órányi szórakozásra nyújt lehetőséget az új A1. Arról, hogy ez alatt minden zökkenőmentesen történjen egy Intel lapka fog gondoskodni. A Clover Trail+ vonalat képviselő Atom Z2560 két darab 1,6 GHz-es órajelen üzemelő Saltwell processzormaggal és egy PowerVR SGX544 grafikus egységgel várja az elé gördülő akadályokat. Emellett helyet kapott még benne 1 GB-nyi LPDDR2-es rendszermemória és egy 16 GB-os kapacitású tárhely is. Bővítési lehetőséggel is szolgál a készülék: microSD slot van a borítás alatt. A kamerák számával sincs gond, hiszen előre és hátra is került egy optika. Az előre figyelő 1.9, a hátra tekintő pedig 5 megapixeles. Az elsővel 720p-s, a hátsóval meg 1080p-s HD videók készíthetőek, LED villanó nem került a fedélzetre.

Az Acer két kiegészítővel karöltve fogja piacra dobni március magasságában az Ioncia A1-830-at. Az egyik érdekesség a Crunch Keyboard, ami mindössze 5,3 milliméteres és Bluetooth kapcsolattal kommunikál a géppel, a másik meg egy egyszerű műbőr fedlap, a Crunch Cover. Ezért 170 eurót kell leszurkolni, ha magunkévá szeretnénk tenni, és két színben - feketében és fehérben - lesz megvásárolható.

Iconia B1-720

A másik alanyunkról egyelőre csak keveset árult el az Acer, így itt csak félinformációkra tudunk hagyatkozni. A B1 termékcsalád legújabb tagja egy 7 hüvelykes megjelenítővel várja a rajtot, amit meglehetősen vastag káva vesz körül a felületéhez mérten. A lelke egy rejtélyes, 1,3 GHz-en üzemelő, kétmagos lapka lesz. Vélhetően egy MediaTek MT8312-vel van dolgunk, amire éppen illik az előbbi leírás. Ez a SoC Cortex-A7 magok párosát sorakoztatja fel egy 500 MHz-es Mali-400 iGPU mellett. A memóriakonfiguráció ismerős lesz az előbbi táblából: itt is 1 GB-nyi rendszermemóriával és 16 GB háttértárral állunk szemben. Továbbá a microSD kártya helyét sem spórolták meg, annak ellenére, hogy ez már valóban egy nagyon olcsó szerkezet.

Az operációs rendszer szerepét ezúttal is az Android tölti be, és most is a 4.2-es Jelly Beannel van dolgunk. Az új B1 két kivitelben fog kereskedelmi forgalomba kerülni. Lesz egy olyan, amely csak Wi-Fi segítségével képes kapcsolódni a világhálóra, és lesz egy 3G HSDPA modemmel ellátott is. Az alapot Acer Iconia B1-720 néven fogjuk megtalálni, és ezért nagyjából 130 eurót kell a kasszánál hagyni, míg a bővített hálózati képességekkel rendelkező változat 180 eurós áron kelleti majd magát. Az értékesítést mindkét esetben ebben a hónapban fogják beindítani, ha minden terv szerint halad.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward