Acer netbookok AMD C-60-as APU-val

Az Acer kínálatában nem egy, hanem rögtön két olyan új netbook is megjelent, amelyek az AMD leggyorsabb Ontario APU egységét, a C-60-as modellt alkalmazzák. Az egyik netbook az Aspire One 522-es típusjelzést viseli, míg a másik az Aspire One 722-es nevet kapta.

Acer netbookok AMD C-60-as APU-val

Az Acer kínálatában nem egy, hanem rögtön két olyan új netbook is megjelent, amelyek az AMD leggyorsabb Ontario APU egységét, a C-60-as modellt alkalmazzák. Az egyik netbook az Aspire One 522-es típusjelzést viseli, míg a másik az Aspire One 722-es nevet kapta.

[bold]Aspire One 522

[/bold]

Ez a netbook januárban már egyszer bemutatkozott, ám akkoriban még nem C-60-as, hanem egyéb, kevésbé energiatakarékos APU egységek rejtőztek benne. Most végre az AMD C-60-as APU egységével szerelt kiadás is megjött.

A C-60-as modell két darab x86-64-es bobcat processzormaggal rendelkezik, amelyek alap esetben 1 GHz-es órajelen ketyegnek, de terhelés hatására – a Turbo Core támogatás jóvoltából – 1,33 GHz-re ugrik a processzormagok magórajele. Az újdonság egy Radeon HD 6290-es integrált videó vezérlőnek is helyet biztosít, amely alapjáraton 276 MHz-es magórajelen üzemel, de ez az érték terhelés hatására 400 MHz-re ugrik ha a szükség úgy hozza, és mindez kijön 9W-os TDP-ből.

Maga az Aspire One 522-es netbook a C-60-as APU egységtől eltekintve első ránézésre egy átlagos netbook benyomását kelti. A termék 10,1 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzővel érkezik, amely 1280 x 720 pixeles natív felbontást kínál. Rendszermemóriából 1 GB-nyit kapunk, míg az adatok tárolását egy 320 GB-os merevlemezre bízhatjuk. Az újdonság 10/100 Mbps-os Ethernet porttal, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, Bluetooth 3.0-s adapterrel, valamint egy öt az egyben memóriakártya olvasóval is rendelkezik. A termék tartalmaz még egy beépített webkamerát is, videó kimenetei között pedig egy D-Sub és egy HDMI portot találunk.

Az akkumulátor szerepét egy hatcellás megoldás tölti be, operációs rendszerből pedig egy előtelepített Windows 7 Starter kiadást kapunk. Az Aspire One 522 AMD C-60-as APU-val szerelt verziója 279 eurós ajánlott végfelhasználói áron kerül az üzletek polcaira.

[bold]Jön az AMD C-60 alapú Aspire One 722 is

[/bold]Az Acer egy másik olyan netbookot is készített, amely szintén az AMD energiatakarékos C-60-as APU egységére alapoz.

A pirosban, kékben és feketében elérhető termék 11,6 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőt alkalmaz, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Itt már 2 GB-nyi DDR3-as rendszermemória áll majd rendelkezésre. Az adatok tárolásáról ennél a konfigurációnál is egy 320 GB-os merevlemez gondoskodik, míg a videó vezérlő szerepét ezúttal is a C-60-as APU-ban lapuló Radeon HD 6290-es IGP-re bízták.

Az Aspire One 722 öt az egyben memóriakártya-olvasót, 802.11 b/g/n WiFi adaptert, Bluetooth 3.0-s adaptert, 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlőt és beépített, 0,3 megapixeles felbontású webkamerát egyaránt tartalmaz. Az újdonság érintőpadja többérintéses (multi-touch) támogatással érkezik, a videó kimenetek között pedig ezúttal is jelen van a HDMI port. Az előtelepített, 32-bites Windows Home Premium operációs rendszert kínáló újdonság hatcellás akkumulátorral kerül a boltok polcaira.

Az Aspire One 722 tehát már előrendelhető, méghozzá 349 eurós áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward