Acer monitorok széles kijelzővel, kifejezetten profiknak

A két új monitor a tartalomszerkesztőket és a tartalomkészítőket veszi célba: egyikük 8-bites, míg a másik 10-bites IPS panelt kapott.

Acer monitorok széles kijelzővel, kifejezetten profiknak

Az Acer ezúttal nem a játékosokat veszi célba két friss termékével, hanem inkább azokat, akik széles kijelzős monitoron szeretnék különböző tartalmaikat kényelmesen, kellően színhű képi megjelenítés mellett vágni, igazítgatni, szerkesztgetni. Ők mostantól kettővel több monitor közül válogathatnak, hiszen az Acer B346C és B346CK pont nekik szól.

Az újdonságok nem csak kinézetükben, de nagyon sok egyéb téren is hasonlítanak egymásra. Mindketten 34 hüvelykes képátlójú, 21:9-es képarányú IPS panelt kaptak, ami 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik és az sRGB színteret 100%-ban képes lefedni. A széles kijelző ezúttal nem hajlított, viszont LED alapú háttérvilágítás lapul mögötte, színei pedig meglehetősen hatékonyan állíthatóak, hála a hattengelyes színbeállítási lehetőségnek. Mindkét monitornál 60 Hz-es maximális képfrissítési rátára és 6 ezredmásodperces GtG válaszidőre számíthatunk, a videó bemenetek között pedig egy DisplayPort és egy MHL-HDMI port sorakozik. Ezen felül még egy USB 3.0-s hub is helyet kapott a fedélzeten.

A kijelzők állíthatóságáról egy ütőképes ErgoStand állvány gondoskodik, ami nem csak döntésre és elforgatásra, hanem a magasság 150 milliméteres tartományon belüli állítására is lehetőséget ad. A termékek igény esetén portré módba is forgathatóak, a VESA támogatás jóvoltából pedig akár falra vagy külön tartókonzolra is felszerelhetőek. Az új monitorok két darab 3 wattos beépített hangszórót is kaptak.

Hogy mi a legfontosabb különbség a két újdonság között? Az, hogy a B346C esetében a 34 hüvelykes IPS panel 2560 x 1080 pixeles natív felbontás, 300 cd/m2-es maximális fényerősség és 8-bites színmélység mellett működik, ezzel szemben a B346CK már 3440 x 1440 pixeles natív felbontással, 320 cd/m2-es maximális fényerősséggel, és 10-bites színmélységgel gazdálkodhat. Előbbi 16,7 millió, utóbbi pedig 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, viszont mindketten megkapták az Acer ComfyView bevonatát, ami a kijelző csillogását, tükröződését hivatott csökkenteni.

Az új monitorok három év garanciával kerülnek az üzletek polcaira. A B346C 599,99 dollárba, a B346CK pedig 799,99 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward