Acer monitorok IPS panellel és hatalmas felbontással

A három újdonság között érintőkijelzős modell is lapul, sőt, még egy 21:9-es képaránnyal rendelkező példány is van a sorban.

Acer monitorok IPS panellel és hatalmas felbontással

Az Acer idén három olyan monitort is piacra dob, amelyek nagy képátlójú IPS LCD panellel rendelkeznek és hatalmas natív felbontást kínálnak. A vállalat nemrégiben már bemutatott két ilyen monitort a B276HUL és a B296CL modellek személyében, ám most egy harmadik különlegesség is érkezett, amely érintőkijelzőjével és kecses felépítésével vonja magára a figyelmet.

A T272HUL típusjelzéssel ellátott monitor IPS típusú LCD panelt alkalmaz, amely 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál. Az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, színhű, minőségi képet kínáló monitor 27 colos képátlóval érkezik. A termék WQHD, azaz 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemel, méghozzá 5 ezredmásodperces válaszidővel. Az érintő támogatással is ellátott megjelenítő akár tíz ujjal is tapogatható, így a Windows 8 érintő funkcióiban rejlő lehetőségek maradéktalanul kiaknázhatóvá válnak.

A tetszetős újdonság aszimmetrikus állvánnyal érkezik, ami tulajdonképpen nem is állvány, hanem inkább csak egy támaszték. Ez a speciális támaszték lehetőséget biztosít a monitor döntésére, méghozzá 30 és 80 fok közötti tartományban, így az érintőkijelző kényelmesebben használható.

A T272HUL modell egy D-Sub, egy HDMI és egy DVI videó bemenettel érkezik, de ezek mellett kétportos USB 3.0-s hub is helyet kapott rajta.

Az érintőkijelzős monitor mellett két másik nagyfelbontású modell is jelen van a vállalat kínálatában, ám ezek kikapcsolódás helyett már inkább munkára valóak. A két új monitor a B276HUL és a B296CL típusjelzést viseli: előbbi 27 colos, utóbbi pedig 29 colos képátlóval bír.

A két szóban forgó monitor szintén IPS alapú LCD panelt alkalmaz, ám érintő funkciót már egyikük sem kínál. A 27 colos B276HUL 2560 x 1440 pixeles natív felbontással érkezik, míg 29 colos társa, a B296CL már 29 colos képátlóval és 2560 x 1080 pixeles natív felbontással gazdálkodik. Előbbi 16:9-es, utóbbi pedig 21:9-es képaránnyal bír. A munkára szánt monitorok letisztult, egyszerű dizájnnal érkeznek és kábelmenedzsment-opciót is kínálnak. Extra, hogy a monitorok talpa mágneses felülettel rendelkezik, ami sokszor jöhet jól.

A maximális testreszabhatóság érdekében mindkét termék megkapta az Acer ErgoStand állványát, sőt, mindketten rendelkeznek VESA támogatással is. Az Acer ötletes megoldásának köszönhetően a kijelző egyszerűen, egy mozdulattal levehető az állványról, majd könnyedén konzolra vagy fali tartókarra szerelhető.

Az új monitorok magassága is állítható, magas állásban -5 és +35 fok közötti mértékben, alacsony állásban pedig -5 és 25 fok közötti mértékben dönthetőek. Extra, hogy a monitorok pivot/portré módban, azaz a vízszinteshez képest 90 fokkal elforgatva is használhatóak.

A 27 és 29 colos képátlóval rendelkező újdonságok esetében közös tulajdonság, hogy mindketten egy dual-link DVI-D, két darab HDMI és egy DisplayPort videó bemenettel érkeznek, plusz egy négyportos USB 3.0-s hub is helyet kapott rajtuk, ami egy bemenő és négy kimenő USB 3.0-s porttal bír.

A hír elején bemutatott T272HUL modell még ebben a hónapban elérhetővé válik, ajánlott végfelhasználói ára pedig 999 dollár lesz. Ezzel szemben a B276HUL és B296CL modellek már most is kaphatóak kereskedelmi forgalomban, méghozzá 599 dolláros ajánlott végfelhasználói áron. Az újdonságok közül a B276HUL már webshopunkban is feltűnt, ahol jelenleg 180 000 forint körüli áron érhető el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward