Acer K130: pici LED-es projektor, 3D támogatással

Egy új, meglehetősen ütős specifikációkkal rendelkező projektort mutatott be az Acer, amely nem csak Full HD támogatással, de 3D támogatással és LED alapú vetítő rendszerrel is büszkélkedik.

Acer K130: pici LED-es projektor, 3D támogatással

Egy új, meglehetősen ütős specifikációkkal rendelkező projektort mutatott be az Acer, amely nem csak Full HD támogatással, de 3D támogatással és LED alapú vetítő rendszerrel is büszkélkedik.

A hely- és energiatakarékos projektor olyan pici, hogy akár kézből is vetíthetünk vele. A K130-as modell kifejezetten mobil felhasználóknak, illetve sokat utazó üzletembereknek készült, akiknek különösen fontos, hogy a projektor kevés helyet foglaljon és könnyű legyen. A K130 mindkét kívánságot teljesíti: a projektor 140 x 116 x 41 milliméteres mérettel bír, súlya pedig csak 430 gramm. A LED alapú DLP projektor 0,45 colos DMD kijelző panelt alkalmaz, amely 1280 x 800 pixeles natív felbontást és 16:10-es natív képarányt biztosít. Az RGB LED alapú fényforrás 20000 üzemórás élettartamot kínál, emellett 300 ANSI lumenes fényerőt és 10000:1 kontrasztarányt is biztosít. A projektor vetítési képátlója 43 és 254 centiméter között helyezkedik el, a vetítési távolság pedig 60 cm és 300 cm között helyezkedik el. A rendszer manuális fókusszal érkezik, valamint rendelkezik 1,7x-es digitális zoommal is.

Az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére alkalmas projektor 50 és 120 Hz közötti függőleges képfrissítési rátával bír, így 3D-s tartalmak lejátszására is alkalmas, igaz, utóbbiak megtekintéséhez 3D szemüvegre is szükség van.

A projektor tartalmaz egy 1 wattos beépített hangszórót, valamint jár hozzá távirányító is. A menüben természetesen a projektor tetején elhelyezett navigációs gombokkal is bóklászhatunk, ha szükséges. A rendszer fényes üzemmódban 33 dB-es, normál üzemmódban 31 dB-es, energiatakarékos módban pedig 29 dB-es zajszint mellett működik – utóbbi üzemmód esetében a 300 ANSI lumenes fényerő 240 ANSI lumenre csökken.

Az újdonság rendelkezik kompozit A/V, komponens videó és HDMI bemenettel, valamint sztereó audió  és D-Sub kimenettel. A rendszer emellett USB csatlakozóval, valamint microSD/SDHC memóriakártya-olvasóval is büszkélkedik. Utóbbiak használatával a különböző audió és videó fájlok könnyedén megoszthatóak, sőt, a PDF és az Office dokumentumok kezelésére is van mód.

A projektor beépített multimétialejátszó funkciót kínál, sőt, még 1 GB-nyi tárhellyel is rendelkezik, amire USB-n keresztül másolhatunk különböző tartalmakat. A rendszer támogatja a nagyfelbontású JPG és BMP fotókat, sőt, ezekből diavetítést is varázsol, méghozzá áttűnési effektekkel.

Az audió fájlok közül az MP3, WMA, OGG, ADPCM és PCM típusú tartalmak lejátszására van mód, akár véletlenszerű sorrendben is. A multimédia lejátszó az MJPEG, MPEG4, H.263, H.264, WMV, MKV, AVI, MOV, 3gp és az RMVB videó formátumokkal is megbirkózik - lehet szó akár 1080p-s, 30 Hz-es tartalomról is, az eszköz zökkenőmentesen, folyamatosan lejátssza azokat. Extra, hogy SRT támogatás is jár, azaz Unicode típusú feliratokkal is boldogul a projektor.

A távirányító segítségével az összes funkció kényelmesen, egyszerűen elérhető. A telepítő lemez tartalmaz még egy MPtG nevű konvertáló szoftvert is, amely a PowerPoint és PDF fájlok átkonvertálására használható. Az átkonvertált tartalmakat könnyedén lejátszhatjuk a projektoron prezentációs módban - például egy pendrive-ról. A rendszer a külső adattárolók esetében a FAT 16, FAT32 és NTFS fájlrendszereket támogatja.

További extra, hogy a projektor USB alapú képátvitelre is használható: a szerkezetet ehhez csak asztali gépünkhöz, vagy noteszgépünkhöz kell kapcsolnunk, majd a kijelző képét egyszerűen továbbíthatjuk a projektorra, hála a DoU (Display over USB) támogatásnak.

A K130-hoz vezeték nélküli USB adapter ( WiFi adapter) is kapható, így okostelefonról, illetve tábla PC-ről is könnyedén lejátszhatunk tartalmakat – ehhez például a Mobishow alkalmazásra van szükség.

Az Acer friss projektora energiatakarékosan, fejlett energiagazdálkodás mellett üzemel. Működés közben 65 wattot, készenléti üzemmódban pedig 0,5 wattnál is kevesebbet fogyaszt.

Az új projektor hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 600 dollár magasságában fog elhelyezkedni. Az ár kissé magasnak tűnik, de cserébe egy nem mindennapi funkciókkal megáldott projektort kapunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward