Acer gamer monitorok szemkövető technológiával

A Predator sorozat három új modellel bővült, amelyek mindannyian rendelkeznek G-Sync támogatással, sőt, a Tobii szemkövető technológiáját is használhatják.

Acer gamer monitorok szemkövető technológiával

Az Acer az IFA 2016-hoz kapcsolódó sajtótájékoztatóján a világ első hajlított kijelzős DTR noteszgépe, illetve a Swift sorozatú ultrabookok mellett három új monitorról is lerántotta a leplet, amelyek mindannyian a Predator sorozatot erősítik. A játékosokat célzó termékek extraként még szemkövető technológiát is kaptak, ami a Tobii infravörös szenzorjaira támaszkodik.

Acer Predator Z271T

A három friss monitor közül az első egy Predator Z1 sorozatú, ívelt kijelzős megoldás, ami a korábban bejelentett Z1-es sorozat 27 hüvelykes tagjára hasonlít, azzal a különbséggel, hogy a káva alsó részén az említett Tobii-féle szenzorcsoport is helyet kapott. Az új modell a Z271T típusjelzést viseli, kijelzője pedig hajlított – a hajlítás íve egy 1,8 méter sugarú kör ívét követi. A 27 hüvelykes panel a jelenlegi információk alapján VA technológiát alkalmaz, ami színhűség tekintetében 100%-ban képes lefedni az sRGB színteret. A panel maximális képfrissítési rátája 144 Hz-es értéket képvisel, plusz G-Sync támogatás is rendelkezésre áll, így kiaknázhatóak a dinamikusan változó képfrissítési rátában rejlő lehetőségek. A panel egyébként 16:9-es képaránnyal bír, natív felbontása pedig 1920 x 1080 pixel.

Acer Predator XB271HUT

A másik két monitor már a Predator XB sorozatot erősíti, és ugyanúgy rendelkeznek G-Sync támogatással, és a Tobii-féle szenzorcsoporttal. Az egyik termék az XB271HUT típusjelzést viseli, azaz a népszerű XB271HU alapjaira támaszkodik. Ez azt jelenti, hogy a 27 hüvelykes képátlójú kijelző IPS alapokon nyugszik, natív felbontása 2560 x 1440 pixel, a maximális képfrissítési ráta pedig egészen 165 Hz-ig emelhető. Az új modell alapvető tulajdonságok terén megegyezik az XB271HU-val – az egyetlen lényeges különbség látszólag az, hogy a friss monitor Tobii-féle szemkövető technológiát kapott.

Acer Predator XB251HQT

A harmadik, és egyben utolsó új Predator sorozatú Acer gamer monitor egy különc termék, ugyanis 25 hüvelykes képátlóval érkezik, ami szokatlan méret a Predator sorozaton belül. A Predator XB sorozatba tartozó XB251HQT 25 hüvelykes kijelzője 1920 x 1080 pixeles natív felbontást használ, maximális képfrissítési rátája pedig 240 Hz. A G-Sync támogatással rendelkező monitor is kapott Tobii-féle infravörös szemmozgás-követő szenzorcsoportot, paneljének alapját pedig IPS panel adhatja, legalábbis abból kiindulva, hogy az XB csoportban kapott helyet.

Az új monitorok közül a VA paneles Predator Z271T októberben érkezik Európába, listaára pedig 799 euró lesz. A Predator XB családot erősítő XB271HUT érkezésére decemberben számíthatunk, méghozzá 899 eurós listaáron. A 25 hüvelykes XB251HQT kapcsán sem megjelenési időpontról, sem listaárról nem esett még szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward