Acer és MSI netbookok Cedar Trail alapokon

Az elmúlt napok folyamán egyre több olyan netbookról hull le a lepel, amelyek az Intel Cedar Trail platformja köré épülnek. A Dell-ről a korábbi információk alapján tudható, hogy nem igazán lát már fantáziát a netbook piacban, az ASUS és a HP illetékesei viszont másképp látják a helyzetet, csak úgy, mint az Acer és az MSI illetékesei. Most utóbbi két gyártó Cedar Trail alapú netbookjairól rántjuk le a leplet.

Acer és MSI netbookok Cedar Trail alapokon

Az elmúlt napok folyamán egyre több olyan netbookról hull le a lepel, amelyek az Intel Cedar Trail platformja köré épülnek. A Dell-ről a korábbi információk alapján tudható, hogy nem igazán lát már fantáziát a netbook piacban, az ASUS és a HP vezetői viszont másképp látják a helyzetet, csak úgy, mint az Acer és az MSI illetékesei. Most utóbbi két gyártó Cedar Trail alapú netbookjairól rántjuk le a leplet.

[bold]

Érkezik az Acer Aspire One D270-ese[/bold]

Az új netbook 10,1 colos, 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett üzemelő, LED-es háttérvilágítással is ellátott LCD kijelzővel kerül a boltok polcaira. A konfiguráció az Intel Atom N2600-as processzorára támaszkodik, amely 1,6 GHz-es magórajelen ketyeg és Intel GMA 3600-as integrált videó vezérlőt tartalmaz. A konfiguráció 320 GB-os merevlemezzel, Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel és többérintéses támogatást is kínáló érintőpaddal kerül az üzletek polcaira. A termék a felsoroltak mellett kínál még öt az egyben memóriakártya-olvasót, 0,3 megapixeles beépített webkamerát és HDMI videó kimenetet is.

Az Acer mérnökei hatcellás akkumulátorral látták el az Aspire One D270-et, így a konfiguráció egyetlen akkumulátoröltéssel nagyjából nyolcórányi üzemidővel gazdálkodhat. Az új netbookból jelenleg kétféle konfiguráció áll rendelkezésre: az egyik 259 euróba kerül, Linpus Linux operációs rendszerrel rendelkezik és 2 GB-nyi rendszermemóriát tartalmaz, míg a másik már 299 euróért vásárolható meg, Windows 7 Starter operációs rendszert használ és 1 GB-nyi rendszermemóriával gazdálkodik. Az Aspire One D270-es modell a hírek szerint hatcellás és háromcellás akkumulátorral szerelt változatokban egyaránt elérhető lesz.

Az MSI a Wind U180-as netbookkal készül

Az Acerrel ellentétben az MSI nem a gyengébbik, hanem az erősebbik netbook processzorral szereli fel Cedar Trail alapú megoldását. A Wind U180-as modell Intel Atom N2800-as processzorral érkezik, ami 1,86 GHz-es magórajelen ketyeg és N2600-as társánál gyorsabb IGP-t tartalmaz (GMA 3650). Maga a netbook egyébként 10,1 hüvelykes képátlójú, 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett üzemelő LCD kijelzőt alkalmaz, amely

természetesen LED-es háttérvilágításra támaszkodik.

A HDD szerepét ennél a terméknél is egy 320 GB-os merevlemez tölti majd be, rendszermemóriából pedig 1 GB-nyit kapunk majd a Wind U180-ashoz. A konfiguráció 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel és 0,3 megapixeles beépített webkamerával egyaránt rendelkezik, de ezek mellett még egy kettő az egyben memóriakártya-olvasót is kínál. A hatcellás akkumulátorral érkező konfiguráción előtelepített Windows 7 Starter operációs rendszer található.

Az MSI Wind U180 néhol már előrendelhető, ára pedig 326 euró körül helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward