Accelero Twin Turbo 690: egyedi VGA hűtő GTX 690-re

Az Arctic legfrissebb videokártya hűtője az Nvidia két GPU-val ellátott csúcskártyájához készült.

Accelero Twin Turbo 690: egyedi VGA hűtő GTX 690-re

Az Accelero Twin Turbo 690 nem csak hatékonyabban, de ezzel együtt jelentősen alacsonyabb zajszint mellett hűti a GeForce GTX 690-es videokártya két forrófejű GK104-es GPU-ját. A gyártó állítása szerint a referencia videokártya hűtőhöz képest az Accelero Twin Turbo 690 14%-kal alacsonyabb üzemi hőmérsékletet biztosít a GPU számára, a légkeverők zajszintje pedig 92%-kal alacsonyabb, mint a referencia GeForce GTX 690-es modellek hűtőventilátora.

Az új videokártya hűtő a két darab GK104-es grafikus processzor mellett a memóriachipek, a PCI Express hídchip, a VRM áramkör és egyéb melegedő komponensek megfelelő hűtéséről is gondoskodik, azaz teljes körű megoldásnak minősül.

Maga a termék 288 x 138 x 50 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig 805 gramm. A számos - egészen pontosan 86 darab 0,4 milliméteres - alumínium hűtőbordával ellátott újdonság összesen tíz darab, egyenként 6 milliméteres átmérővel rendelkező, teljes egészében rézből készült hőcsövet alkalmaz. Az Accelero Twin Turbo 690 két 120 milliméteres átmérőjű légkeverőt alkalmaz, amelyek PWM támogatással is rendelkeznek, így fordulatszámuk a pillanatnyi terheléstől függően 400 RPM és 1500 RPM között helyezkedik el. A légkeverők zajszintje 0,4 Sone, az új videokártya hűtőteljesítménye pedig 400 watt.

Az Arctic legfrissebb videokártya hűtője szeptember 10-től kezdve válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 169,95 dollár lesz. Gyártója hat év garanciát vállal a termékre.

Az újdonsággal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward