Shop menü

ABLAK A CSUKLÓN - OKOSÓRÁN DOLGOZIK A MICROSOFT IS

Lassan minden nagyobb vállalat bejelenti az okosóráját, és a beszállítópartnerek állítása alapján a Microsoft sem szeretne lemaradni az új piacról.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Ablak a csuklón - okosórán dolgozik a Microsoft is

A Microsoftnál a jövendőbeli gépek terveit mostanában nagyon szellősen kezelik, hiszen sorban szivárognak ki az újabbnál újabb készülékekkel kapcsolatos hírek. Néhány napja a 7 hüvelykes Surface tablet létezése nyert megerősítést a Wall Street Journalon egy belső informátor által, most pedig a redmondiak partnerei bizonyultak beszédesebbnek a kelleténél, és az információk ezúttal is a WSJ hasábjain landoltak.

Az okosórák óriás médiavisszhangot kapnak az elmúlt időszakban, de egyelőre a modern, új termékvonalnak nagyobb a füstje, mint a lángja. A legtöbb gyártó még csak puszta bejelentéseket tett, sok esetben pedig (akár csak most) még ez sem történt meg hivatalosan, csak kicsit megszellőztették a dolgot. Jelenleg mindössze a Sony és a Pebble rendelkezik kézzel fogható masinákkal. Részletesebben ismét nem mennénk bele a témába, hiszen nemrégen átfogóbban összeszedtük, mink van, illetve mink nincs még, a Samsung hasonló újdonsága kapcsán.

Galéria megnyitása
Csak illusztráció, de azért egészen megkapó.

A Microsoft több, ázsiai alkatrész beszállítóval dolgozik az eszközön, és ezeknek az egyike beszélt a WSJ-nek arról, hogy pontosan milyen elemeket is szállítanak a vállalat részére, és hogy ebből mi készülhet. A kiszivárogtatásért felelős partner közvetlenül a fejlesztést végző microsoftos mérnökökkel is beszélt, de arról nem tudott meg semmit, hogy mégis mikorra várható a feltehetően Windows Phone-szerű rendszert futtató karóra.

Az érdekes "kiegészítő" teljes specifikációja nem ismert, csak annyit tudunk róla, hogy 1,5 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik. A funkcionalitását tekintve feltehetően ez is csak egy kliens lesz, mint az eddigiek, mely a hozzá kapcsolt Windows Phone-t futtató mobiltól szerzi be a releváns információkat push szinkronizálással. Ekkora méretben, a Windows grafikus felületét, legfeljebb négy csempére oszthatjuk majd fel, valamint talán választható lesz az egy, összefüggő "élőcsempe" is. De ennyire inkább ne szaladjunk előre.

A Wall Street Journal riportere megpróbált némi reakciót kicsikarni a Microsoftból, ám ahogy az várható volt, a szoftveróriás ezúttal sem kommentálta a lap értesüléseit.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére