A ZTE-nél már készül a Firefox OS-t futtató mobil

A kínai gyártó az első ilyen okostelefonját érdekes módon Európában tervezi bevetni, és erre még idén sor fog kerülni.

A ZTE-nél már készül a Firefox OS-t futtató mobil

A 2013-as év könnyen lehet, hogy az új operációs rendszerek éve lesz. A Samsung a Tizen bevetését vetítette előre, a ZTE pedig szóba hozta a Mozilla jelenleg is készülő termékét, a Firefox OS-t. De nem szabad elfelejteni a BlackBerry 10-et sem, hiszen lényegében az is egy alapjaiban megújuló szereplőnek ígérkezik, és még a Sailfish OS helyzete is érdekes lehet. Aztán ki tudja, ha a fejlesztők jól haladnak, akár az Ubuntu for phones is befuthat az év vége előtt. Mozgalmas évünk lehet tehát az operációs rendszereket tekintve.

Visszatérve a ZTE-re, a cég Európában fogja először bevetni a Mozilla platformját - árulta el a ZTE egyesült államokbeli vezetője. Cheng Lixin a Consumer Electronics Show alatt, a Bloombergnek adott interjújában beszélt a gyártó idei terveiről. Cheng az amerikai bevezetés kérdésére azt felelte, hogy először megfigyelik, hogyan alakul az ökoszisztéma az első területeken. Amennyiben a fogyasztói tanulmányok eredményei megfelelőek lesznek, és alátámasztják a felhasználók igényét, akkor talán egy gépet az Egyesült Államokban is bevetnek 2013-ban.

A Mozilla legismertebb terméke jelenleg a Firefox böngésző, de ezt nem tartják elegendőnek. A vállalat berkeiben már több éve megfogalmazódott a saját platform létrehozásának igénye, vagyis meglehetősen sok energiát fektettek ebbe a háttérben, de egyelőre még nem találtak utat a piacra, és itt jöhet képbe a ZTE.

Cheng Lixin pontosabb információval nem szolgált, így nem ismert, hogy mely szolgáltatók kínálatában tűnhet fel az újdonság, és egyáltalán mely országokban Európán belül. Korábban viszont a Telefonicánál már felmerült a Firefox OS lehetséges felhasználása, ők az alacsony árfekvésű modelleket vérteznék fel ezzel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward