A ZTE most meghallgatja a vásárlók tanácsait

A Project CSX kezdeményezés keretében mindenki adhat tippeket a ZTE-nek arra vonatkozóan, hogy milyen mobilt készítsen. Az ötletekkel akár nyerni is lehet.

A ZTE most meghallgatja a vásárlók tanácsait

A ZTE az év elején, a Consumer Electronics Show keretében jelentette be, hogy szeretnének alkotni egy olyan okostelefont, aminek az összeállításába bárki beleszólhat. És bár ezt annak idején valószínűleg sokan szkeptikusan fogadták, most mégis úgy tűnik, hogy ez a lehetőség valósággá válik. A ZTE beindította azt a weboldalt, ami segíti összegyűjteni és átválogatni a felhasználói „kívánságokat”. A kezdeményezés a Project CSX néven fut, az ötletek benyújtására, megszavazására és megvitatására szolgáló honlap pedig a Z-Community nevet kapta.

Most, hogy már megvan a szükséges felület is ahhoz, hogy ötleteket adjanak az emberek egy gyártónak, nem is kellett nekik több. A Z-Community használatára egyre többen kapnak rá, és így szépen gyűlnek is az ötletek, kérdések és szavazások. A Project CSX keretében folyamatos téma a kijelzőméret és az operációs rendszer kérdése, de természetesen vannak kreatívabb ajánlások is; akad például egyebek mellett olyan ötlet az új okostelefonhoz, hogy kettő kijelzője legyen, egy AMOLED és egy E-Ink. Vannak továbbá olyan bejegyzések is szép számmal, amelyek új vagy régen elfeledett technológiák használatára sarkalják a ZTE-t, ilyen az EWD (Electrowetting Display) eljárásos megjelenítő bevetése, ami jobbnak ígérkezett néhány éve az LCD-nél, de a mai napig nem lehet vele találkozni okostelefonokban. Az emberek egészen komplex módon kifejthetik ötleteiket a honlapon, vannak, akik meg is teszik ezt, és több ezer karakteren keresztül magyarázzák képes ábrázolással megfűszerezve a kívánságaikat.

A ZTE nem köti meg egy pillanatig sem az emberek kezét, de azért három dolgot kért a hozzászólóktól. Az első és legfontosabb, hogy mobiltechnológiai jellegű javaslatokat tegyenek, a második pont az, hogy a kérésnek legyen realitása, megvalósítható legyen 2017-ben, és végül elérhető dologról legyen szó, vagyis megfizethető eszközt eredményezzen. Hogy egy kis tétje is legyen a Project CSX-nek, a legjobb ötletek beküldőit díjazza a ZTE. Kétféle nyereménnyel lehet számolni, az egyik a pénzbeli juttatás, a másik pedig egy utazás a CES 2017-re.

A felhasználói ötleteket is figyelembe véve megtervezett okostelefon bemutatására még nem lehet tudni, hogy mikor kerülhet sor, de a gyártó előrejelzése alapján valamikor 2017-ben léphet színre ez a masina.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward