Shop menü

A ZOTAC GEFORCE RTX 4070 SUPER SOROZATÁNAK TAGJAI 12VHPWR TÁPCSATLAKOZÓVAL ÉRKEZNEK

Eddig háromféle GeForce RTX 4070 Super sorozatú Zotac videokártya fotója szivárgott ki, mindannyian 12VHPWR tápcsatlakozót kaptak. Várhatóan a többi AIB is 12VHPWR tápcsatlakozóval szereli fel újdonságait
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A ZOTAC GeForce RTX 4070 Super sorozatának tagjai 12VHPWR tápcsatlakozóval érkeznek

Az Nvidia kínálata hamarosan három új videokártyával bővül, ezeket pedig már 2024. január 8-án, a vállalat CES 2024-hez kapcsolódó előadásán bemutathatják, igaz, csak formálisan. Ténylegesen majd csak később, 2024. január 17-től kezdve, egy-egy hetes eltolással jelenhetnek meg az egyes újdonságok, méghozzá a legolcsóbbal, a GeForce RTX 4070 Superrel kezdve, a sort pedig a GeForce RTX 4080 Super zárja 2024. január 31-én – már amennyiben pontosak az elsődleges értesülések.

Az új videokártyák legfontosabb paraméterei már kiszivárogtak, mivel azonban ezek még mindig csak pletykaszintű információknak minősülnek, érdemes távolságtartóan fogadni a korábbi hírünkben ismertetett részleteket. Arra is fény derült, hogy az új videokártyák között többségben lesznek a 12VHPWR tápaljzattal ellátott modellek, és ez nemcsak az Nvidia Founders Edition sorozatú termékeire vonatkozik, hanem az AIB partnerek által tervezett videokártyákra is. Eddig még csak az ASUS egyik újdonságáról szivárogtak ki olyan fotók, amelyek alapján egyértelműen 12VHPWR tápaljzatot alkalmaz a gyártó, de a napokban a Zotac kínálatának három új tagjáról is érkeztek renderképek, hála a VideoCardz munkatársainak. A képek felbontása azért hagy némi kívánni valót maga után, ahogy az a borítóképen és a lenti galériákon is látszik.

ZOTAC  GeForce RTX 4070 Super Trinity Black

A három új GeForce RTX 4070 Super videokártya a Trinity Black és a Twin Edge sorozatban foglalnak helyet. A Trinity Black verzió ugyanúgy három ventilátorra támaszkodó hűtést használ majd, mint normál társa, a Super jelöléssel nem rendelkező verzió, viszont a hűtőtömbön változtattak egy picit, a külső azonban nagyjából ugyanolyan lesz. Az eredeti modell egyébként ebben a sorozatban már eleve 12VHPWR tápaljzattal érkezik, vagyis a Super kiadás ezen a téren nem hoz semmiféle előrelépést. Változik viszont a GPU, hiszen a korábbi 5888 helyett immár 7168 aktív CUDA mag áll rendelkezésre, valamint a TDP keret is növekszik, méghozzá 20 W-tal, így 220 W-os értéket képvisel.

ZOTAC  GeForce RTX 4070 Super Twin Edge

A Twin Edge sorozatban kétféle GeForce RTX 4070 Super videokártya kap helyet, amelyek között lényegében az lesz a különbség, hogy az egyik gyárilag megemelt órajelekkel érkezik, míg a másik a referencia értékeket követi. Ebben a sorozatban a korábbi nyolctűs PCI Express tápaljzatok helyét a 12VHPWR veszi át.

Az eddigi hírek szerint az egyedi GeForce RTX 4070 Super videokártyák többsége a 12VHPWR tápcsatlakozót alkalmazhatja majd, és alighanem ugyanez lesz a helyzet a GeForce RTX 4070 Ti Super, illetve a GeForce RTX 4080 Super esetében is. Az új videokártyák sorrendben a GeForce RTX 4070, a GeForce RTX 4070 Ti, illetve a GeForce RTX 4080 fölé érkeznek majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére