A YouTube nem akar videotárhely lenni

Hamarosan életbe lép egy felhasználói feltétel-változás a YouTube oldalán, aminek alapján még a Gmail fiókunkat is törölheti a YouTube.

A YouTube nem akar videotárhely lenni

Hamarosan életbe lép egy felhasználói feltétel változás a YouTube oldalán, ami alapján ha ők úgy ítélik meg, hogy a profilunk nem eléggé életképes, vagyis üzletileg nem éri meg nekik fenntartani, akkor egyszerűen csak törlik azt, és ha úgy akarják, akkor ezt kiterjeszthetik az összes szolgáltatásra, amit a Google-nél használunk. Legalábbis december 10-től, ha minden a terveik szerint halad és nem gondolják meg magukat.

Az aggódók szerint ez akár rengeteg felhasználó adatainak végleges elvesztését jelentheti, akik a videomegosztón, például privát célokra tároltak tartalmakat, esetleg tartalomgyártók, csak nem túl népszerűek. Sokan azért félnek egy esetleges törléstől, mert különböző reklám- és követés blokkolókat használnak, ezzel pedig a YouTube nem tud pénzt keresni, így könnyen nem kívánt tagokká válhatnak a Google szemében.

A másik oldal szerint viszont a változtatásokat egy átlagfelhasználó nem érzi majd meg, a YouTube egyszerűen csak így szeretne könnyebben megszabadulni például azoktól az álhír- és terrorista propaganda feltöltőktől, akik amúgy is problémát jelentenek. 

A The Verge megkérdezte a YouTube-ot a változtatásról, ők pedig tisztázták, hogy nem fogják módosítani a termékeik működését és azt a módszert, ahogyan ők begyűjtik és feldolgozzák a felhasználók adatait. A YouTube szerint arról van szó, hogy nem akarják, hogy az emberek azt érezzék, hogy nekik kötelezettségük tárolni és kiszolgálni tartalommal őket. A felhasználói fiók megszüntetése pedig egyáltalán nem egy olyan dolog, amit mindenkin alkalmaznának, hanem ésszerű és mérlegelt döntés alapján fog történni, ha erre a megosztó oldalnak indoka van.

A YouTube alkotók egy részének se tetszik a változtatás, van, aki konkrétan úgy értelmezi ezt, mint a youtuberek elleni lépés.

Az biztos, hogy amíg ezt a törlési folyamatot emberek indítják el, akkor kicsi az esélye annak, hogy tényleg csak azért történjen, hogy keresztbe tegyenek egy jóhiszemű embernek és elég csak annak félnie, aki a közösségre nézve káros tevékenységet folytat a YouTube-on. De amint ezt átadják híresen jól működő automatizált gépeik kezébe, onnantól kezdve mindenki aggódhat a saját fiókjáért, beleértve a Gmail levelezőben és a telefonon tárolt adatokért is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap