A YourPhone app révén windowsos PC-n kezelhetőek a mobilos értesítések (is)

A Microsoft saját programjának hála nem kell majd a mobilért nyúlni az értesítések megtekintéséhez, kezeléséhez.

A YourPhone app révén windowsos PC-n kezelhetőek a mobilos értesítések (is)

A Microsoft a Windows Mobile nyugdíjazásával eltávolodott a mobilpiactól, de a vállalat az elmúlt időszakban sokat tett azért, hogy az alkalmazások frontján erősítse a jelenlétét. Főleg az Androidhoz közeledett a redmondi alakulat a különböző programjaival, és ezúttal is egy olyan megoldással rukkol elő, ami az androidos eszközöknek kedvez.

A Your Phone Companion applikáció arra szolgál, hogy a Windows 10 rendszert futtató személyi számítógépekről lehessen kezelni az okostelefonokat. Legalábbis részben. Arról van szó, hogy néhány kulcsfontosságú területet lehet szinkronba hozni ezzel a fejlesztésével a Microsoftnak. És már annak sincs akadálya, hogy a friss értesítéseket menedzselje ezen keresztül a felhasználó. A Your Phone kezdetben a Windows Insiders irányába volt nyitott, de most már a nagyközönség is teljes egészében hozzáférhet.

A redmondiak fejlesztése lehetőséget biztosít arra, hogy a mobil tulajdonosa megtekintse az okostelefonjáról a galéria tartalmát (a képek egyszerűen húzgálva kezelhetőek is), az üzeneteket és egyebek mellett már az értesítéseket is egy Windows 10 operációs rendszert futtató PC-ről. Bár az okostelefonok nagyon sok dologra képesek, a személy számítógépeket mégiscsak egyszerűbb és jóval kényelmesebb igénybe venni bármilyen feladatról is legyen szó. És az, hogy most már az értesítések is azonnal megtekinthetőek az androidos mobilokról a Windows 10-es gépeken, még hasznosabb társ lesz az emberek számára a Your Phone Companion alkalmazás.

Galéria megnyitása

Ha kap a felhasználó egy új SMS-t, akkor azt azonnal látni lehet majd a számítógép előtt ülve, és anélkül, hogy elő kellene venni az okostelefont, amire az üzenet érkezett, gond nélkül lehet válaszolni is a küldő részére. Mindez a nagy képernyőn megoldható a billentyűzetet használva a gépeléshez, ami egyértelműen sokkal kényelmesebb, mint a tenyérnyi felületen való pötyögés. Hamarosan már az MMS-ek kezelése sem fog problémába ütközni, akár fotókat is lehet majd küldeni a számítógépről, de ez a funkció még tesztelés alatt áll. Egyelőre még nem minden értesítésre lehet válaszolni a Your Phone révén, de ezen is dolgozik a vállalat, a fejlesztés alatt álló kiadása a programnak már azt is lehetővé teszi, hogy az értesítésekre lehessen választ írni. Ezt a kijelző tükrözésével oldja meg egyelőre a Microsoft.

Az értesítések kezelésén felül más fejlesztéseken is munkálkodik a vállalat. A közlejövőben számolni lehet például egy olyan indikátorral, ami az olvasatlan üzenetekre igyekszik majd felhívni az emberek figyelmét, és azok is örülhetnek majd, akik emojikat szeretnének használni, mert a hangulatjelek kiválasztására is lesz majd mód.

A Your Phone szolgáltatás igénybevételéhez a Windows 10-et futtató számítógépre telepíteni kell ezt fokozatosan elérhetővé váló a programot a Microsoft Store-ból, a kompatibilis androidos eszközre pedig a Your Phone Companion alkalmazást kell felpakolni a Google Play Áruházból.

Your Phone: Windows 10 | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap