A Xiaomi is kezd leszokni a töltő biztosításáról

A Xiaomi is kezd leszokni a töltő biztosításáról

A Samsung, az Apple és a Xiaomi mostanra elkezdte az okostelefonok dobozából elhagyni a töltőadaptert, mondván, hogy ez így környezettudatosabb, és ezáltal kevesebb elektronikai hulladékot termel az emberiség. Ez persze részben igaz is, de sokak szerint így a gyártók még több bevételre tudnak szert tenni.

Most pedig már arról számolhatunk be, hogy a Xiaomi kínálatában megjelent az első olyan középkategóriás készülék is, aminek a csomagolása nem tartalmazza a töltőt. Néhány futott be a különleges Civi modell, és kiderült, hogy ezt a vállalat egy extravékony dobozban fogja szállítani a vásárlóknak. A töltésre szolgáló adapter pedig kimarad majd a készülék mellől. Ezáltal a csomagolásnak több szempontból is kisebb lesz az ökológiai lábnyoma.

Galéria megnyitása

A Xiaomi általában még most is büszkén hirdeti, hogy a készülékeit töltővel értékesíti, de a jelek szerint könnyen fordulhat a kocka. Már a Mi 11 sorozatnál is volt, hogy kimaradt a dobozból a töltőadapter, a Civinél viszont már egy középkategóriás készülékről van szó, ami ugyancsak töltő nélkül kerül a boltokba. Ebből kiindulva nem lennénk túlságosan meglepve, ha a jövőben szép lassan a Xiaomi is egyre több készülékét csomagolná „zöldebben”.

A Civi mellett a doboz még kábelt sem fog rejteni, csak a szilikonból készült tok és az általános dokumentumok kerülnek ebbe bele. Öröm az ürömben, hogy aki viszont igényt tart az 55 wattos teljesítményű GaN töltőre, az opcionálisan igényelheti a készülék mellé, ahogy erre a Mi 11 esetében is lehetőséget nyújtott a Xiaomi.

Galéria megnyitása

Az Apple által elindított trend a jelek szerint most már egyre elterjedtebb lesz, és szép lassan a középkategóriás mobilokat is töltő nélkül forgalmazzák majd a gyártók. Egészen hasonló a helyzet ahhoz, ahogy a 3,5 milliméteres Jack csatlakozó hiánya is szinte megszokottá vált az évek során a felsőbb árkategóriákban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap