A Windows RT alapú táblákat utolérte a végzet?

A Windows RT alapú táblák esetenként rendkívül jelentős árcsökkenésen mentek keresztül, ami nem túl jó jel. Persze tény az is, hogy korai lenne még temetni a viszonylag új operációs rendszert.

A Windows RT alapú táblákat utolérte a végzet?

A jelek szerint a Windows RT alapú táblák abszolút nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, pedig néhány hónapja még mindenki bizakodó volt sikeres jövőjükkel kapcsolatban. Ezek a táblák nem fogynak jól, ugyanis ár és szolgáltatások tekintetében nem tudnak versenyre kelni Android alapú konkurenseikkel, amelyek egyre nagyobb és nagyobb népszerűségre tesznek szert a piacon.

Egyes források már el is kezdték temetni a Windows RT operációs rendszert, ugyanis a Windows RT alapú táblák megjelenésük óta komoly árcsökkentésen estek át, ami a Microsoft új operációs rendszerének teljes kudarcát jelzi. A Dell XPS 10 megjelenésekor még 499 dollárba került, ehhez képest most már 449,99 dolláros áron is megvásárolható a gyártó webáruházában. Az ASUS VivoTab RT ennél is nagyobb árcsökkentésen ment keresztül, ugyanis az eredetileg 599 dollárba kerülő táblát napjainkban már 379,99 dollárért is meg lehet venni az Amazonon. A Lenovo IdeaPad Yoga 11, ami 799 dolláros árcédulával jelent meg, manapság az Amazon kínálatából már 499,99 dollárért is hazavihető.

A fenti árcsökkenések elég jelentősek, de van itt még valami, ami felettébb furcsa: a Newegg kínálatában az ASUS ViviTab RT mellett "megszűnt" felirat virít.

A témában megkérdezett elemzők véleménye szerint a népszerű termékek ára általában nem szokott csökkenni - ekkora mértékben pláne nem -, így szerintük a fentiekben említett árcsökkentések a Windows RT kudarcának elismeréseként hatnak. Ezek az akciók raktárkisöprésnek minősülnek, ami azt jelentheti, hogy a gyártók ki kívánnak szállni ebből a szegmensből. Persze az is elképzelhető, hogy a cégek a raktárkisöpréssel az ősszel érkező újdonságok megjelenését készítik elő.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward