A Windows 8 beépített virusírtója együttműködő lesz

A beépített vírusirtó a háttérbe vonul, ha telepítünk egy harmadik féltől származó védelmi szoftvert.

A Windows 8 beépített virusírtója együttműködő lesz

Intelligensen együttműködik majd a WIndows 8 beépített vírusirtója a harmadik fél által készített védelmi szoftverekkel

A Microsoft évek óta kínál saját, teljesen ingyenes szoftvert, amely a tesztek és a tapasztalatok alapján kellő védelmet nyújt a vírusokkal szemben. A Windows 8 esetében a vállalat egy picivel magasabbra helyezi majd a lécet: a Windows 8 beépített vírusirtó képességgel érkezik majd.

A McAfee szakembere, Gary Davis a Computerworld munkatársainak kérdésére elmondta, hogy a Microsoft új, Windows 8-ba szánt megoldása meglepően barátságosan bánik a harmadik fél által készített vírusirtó szoftverekkel. Amennyiben a beépített védelmen kívül egyéb vírusvédelmi szoftver is jelen van a rendszerben, akkor a Windows 8 beépített vírusirtó szolgáltatása a háttérben marad: hagyja kibontakozni a másik ingyenes vagy fizetős szoftvert. Ennek értelmében például egy kompletten értékesített PC konfiguráció esetében, amelyen a Norton AntiVirus vagy a McAfee Internet Security előtelepítve jelen van, a Windows 8 beépített vírusirtója csak akkor aktiválódik, ha az említett szoftverek próbaideje lejárt, illetve akkor, ha a felhasználó elfelejtette megújítani előfizetését. Annak érdekében, hogy a probléma ne merüljön feledésbe, a rendszer több figyelmeztetést is megjelenít a felhasználó számára.

Miután a próbaidő lejárta, illetve az előfizetés megszűnése után a vírusirtó adatbázisa nem frissül tovább, a Windows 8 15 napos visszaszámlálásba kezd. Ezalatt a 15 nap alatt az Action Center – ami egy fontos figyelmeztetéseket megjelenítő asztali komponens – figyelmezteti a felhasználót, hogy az vírusirtó szoftver lejárt, a vírusdefiníciók elavultak, sőt, még ahhoz is kínál információt, hogy miként lehet megújítani a licencet. A 15 napos határidő letelte után új opciók is megjelennek a figyelmeztetések között. A rendszer emlékeztet, hogy szükség lenne a vírusirtó licencének megújítására, illetve felajánlja az opciót, hogy a felhasználó töltse le a Windows Defender-t, sőt, egyéb, a Microsoft Store-ból származó opciót is megjelenít.

A fenti újítással a Microsoft nem a vírusirtók készítőinek, sokkal inkább a PC gyártóknak szeretne kedvezni, hiszen ezek a cégek gyakran telepítenek komplett konfigurációikra olyan vírusirtó szoftvereket, amelyek a kipróbálási időtartam alatt ingyenesen használhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward