A Windows 7 Release Candidate újdonságai

Számos újítást-változtatást-javítást eszközölt a Microsoft a Win7 új, Release Candidate kiadásán, amely nevéhez mérten valóban egyre kiforrottabbnak kezd látszani. Ahhoz túl sok mindenhez nyúltak hozzá, hogy mindet említsük, de néhányat azért érdemes szóvá tenni:

A Windows 7 Release Candidate újdonságai

Számos újítást-változtatást-javítást eszközölt a Microsoft a Win7 új, Release Candidate kiadásán, amely nevéhez mérten valóban egyre kiforrottabbnak kezd látszani. Ahhoz túl sok mindenhez nyúltak hozzá, hogy mindet említsük, de íme néhány példa:

Minialkalmazások: míg a bétaverzióban nem volt lehetőség arra, hogy az asztali ikonokat a minialkalmazásoktól (gadget-ektől) elkülönítve kezelhessük az asztalról előhívható jobbklikkes menüben, addig most már lehetőségünk van elrejteni csak az ikonokat vagy csak a minialkalmazásokat aszerint, hogy épp melyikek között szeretnénk tisztán látni.

Gyorsbillentyűk: az Aero Peek immár az ALT + TAB kombináció használatakor is működik. A Windows Logo + egy számbillentyű a bétában csak elindította a számnak megfelelő programot a tálcáról, ám most már aktiválja is azt, ha már eleve is el volt indítva, vagy pedig ha több példányban is futt, akkor a példányokat járhatjuk végig a számbillentyű ismételt lenyomásával.

Többérintés: egyrészt az Explorerben is elérhetővé vált a többérintéses nagyítás, másrészt pedig egy ujjmozdulattal a tálcáról is aktiválható az Aero Peek. Fejlesztettek a Show Desktop gombon is, így nyomvatartásával ránézhetünk az asztalra - és persze továbbra is adott a pöccintéses váltás.

Fogyasztáskezelés: ha ráklikkelünk a tálcán az akku-ikonra, választhatunk a Kiegyensúlyozott és az Energiatakarékos üzemmódok közül (alapállásban az előbbi működik) - és persze rendelkezésre áll a Nagyteljesítményű is.

[bold]

Tálca: [/bold]még több a hely. Várhatóan 24-39%-al több ikon kap majd helyett a tálcán, mielőtt görgetni kéne azt (felbontástól és ikonmérettől függően, természetesen) - az ugrólisták (Jump List) pedig most már csak az első 10 tételt ajánlják automatiusan (bár a lista hossza továbbra is tetszés szerint állítható).

[bold]

UAC:[/bold] az UAC immár mindenképpen megerősítést kér a biztonsági szint-beállítások megváltoztatásához.

A körülbelül egy hónap múlva érkező RC változat egyéb változtatásairól az MS honlapon találhatunk információkat:

1. Changes since beta

2. More changes

3. UAC changes

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward