A Windows 10 törölheti az indulást bénító frissítéseket

És utána 30 napig nem is próbálja meg ismét telepíteni őket a Windows Update.

A Windows 10 törölheti az indulást bénító frissítéseket

A Microsoftnál nem példa nélküli, hogy egy-egy nagyobb Windows 10 frissítőcsomag problémákat okoz: előfordul, hogy ezek a problémák csak egyes játékok lassulásában nyilvánulnak meg, de sajnos olyan hiba is történt már, amely miatt egyszerűen nem tudott elindulni az adott rendszer a frissítés után. Előbbivel, vagyis a rendszer indulását nem befolyásoló, de kisebb-nagyobb kellemetlenségeket okozó frissítésekkel igazából nem nagyon tud mit tenni a vállalat, mint azt, hogy a felhasználói panaszok feldolgozása és kértékelése után elkezdik megkeresni a hibát, majd javítást készítenek rá.

Galéria megnyitása

Az indulást gátló hibákra megoldás lehet a folyamatos biztonsági mentés készítése, majd szükség esetén a teljes rendszer „újrahúzása”, ám ezt egyrészt nem mindenki tudja megtenni, másrészt azért nem két perces feladatról van szó, így mindenképpen kellemetlen. Az indítási hibát okozó frissítéseket egyébként csökkentett módban történő rendszerindítással is lehet törölni, de sokak számára ez is macerás lehet.

Galéria megnyitásaÉppen ezért a Microsoftnál kitaláltak egy frappáns megoldást minden olyan hibára, ami indítási nehézséget okoz és másképp nem tudja megoldani a rendszer a helyreállítást. A galibát okozó frissítést képes lesz a rendszer önállóan eltávolítani, a folyamat végén pedig erről tájékoztatja is a felhasználót. A folyamat végén a hibát okozó frissítés automatikus letöltését és telepítését blokkolni fogja a Windows Update annak érdekében, hogy a felhasználónak ne legyen több gondja vele. A 30 napos időkeret leteltével a szóban forgó frissítés ismét elérhetővé válhat, remélhetőleg hibajavítással megfűszerezve, így ismét meg lehet próbálni a telepítését.

A többi olyan frissítőcsomagnál, amelyek csak kisebb-nagyobb kellemetlenségeket okoznak, ez az új funkció nem lép életbe, így ezeket továbbra is manuálisan kell majd eltávolítani, ahogy azt legutóbb, a KB4482887-es frissítésnél ajánlotta a gyártó. Utóbbival annyi volt a probléma, hogy egyes játékok „belassultak” tőle, így amíg nincs javítás a hibára, érdemes törölni a csomagot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap