A Windows 10 Game Mode-ja lassulást okoz Call of Duty: Warzone alatt

Úgy tűnik, a Game Mode funkció egyszerűen nem ismeri fel játékként a CoD: Warzone című alkotást, ez pedig különböző bonyodalmakhoz vezet.

A Windows 10 Game Mode-ja lassulást okoz Call of Duty: Warzone alatt

A Windows 10 elég régóta, a 1709-es kiadás óta tartalmaz egy speciális funkciót, ami a Game Mode nevet viseli. Ennek lényege, hogy ha aktiváljuk, akkor a rendszer erőforrásait a játékok szolgálatába állítja a szoftver, azaz a háttérszolgáltatások kiszolgálása kisebb prioritást kap, valamint a Windows Update is kispadra kerül a játék idejére. Utóbbi azért is jó, mert így nem csak a különböző frissítések letöltését halasztja el a rendszer, hanem a videokártya driver frissítését is – ezek elég sok kellemetlenséget okozhatnak játék közben.

Galéria megnyitása Ha akadozik a játék, érdemes lehet kikapcsolni a Game Mode-ot A funkció tehát eddig hasznosnak bizonyult, ám a legfrissebb tapasztalatok alapján a Call of Duty: Warzone esetében már problémák vannak a működésével, ugyanis ahelyett, hogy segítene a játék gyorsításában, inkább negatív módon befolyásolja annak teljesítményét. A Game Mode bekapcsolása után több felhasználó is rendellenességeket tapasztalt: például akadozni kezdett a játék futása, valamint kisebb fagyásokra is sor került, ami mindenképpen beárnyékolja a játékélményt. A hiba a tapasztalatok alapján mind az Nvidia, mind pedig az AMD videokártyáit érinti, ugyanis GeForce GTX 1080 Ti és GeForce GTX 980 alatt éppúgy jelentkezik, mint Radeon RX 5700 XT, X 570, RX 480 és R9 290 alatt.

Egyelőre nincs javítás a hibára, így csak egy dolgot tehetünk: ha az említett játékkal szeretnénk játszani, deaktiválni kell a Game Mode funkciót, az ugyanis megoldja a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat, legalábbis eddig erről számoltak be az érintettek. A jelek szerint egyébként nem csak Call of Duty: Warzone alatt, hanem Legaue of Legends alatt is problémákat okozhat a Game Mode, így ebben az esetben is érdemes kikapcsolni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap