A Wii vezet a szárnyaló PS3 eladások ellenére

A Nintendo Wii még úgy is az élén van, hogy a Playstation 3 eladásai is jelentősen megugrottak. A videojáték és konzolpiac egyre nő az USA-ban.

A Wii vezet a szárnyaló PS3 eladások ellenére

A Nintendo Wii még úgy is az élén van, hogy a Playstation 3 eladásai is jelentősen megugrottak. A videojáték és konzolpiac egyre nő az USA-ban. A kiskereskedelmi forgalomban tapasztalható növekedés ebben az üzletágban annak köszönhető, hogy az emberek egyre inkább otthoni szórakozással töltik az idejüket ahelyett, hogy egyéb házon kívüli elfoglaltságot keresnének. Ez, mondanunk sem kell, sokat lendít a szórakoztató iparon, különösen a videojáték piacon. Az NPD Group(National Purchase Diary) adataira hivatkozva a játék hardverek és szoftverek eladásai 50%-al növekednek évről évre, ami igen jelentősnek mondható.

 „A videojáték ipar folyamatosan növekszik annak fényében, hogy az egyre nehezülő gazdasági helyzetben többen és többen választják az otthoni szórakozást. Még ha 2008 második felében le is lassul a növekedés, akkor is rekord 22 milliárd dolláros bevételre lehet számítani ebben az évben.” - mondta Anita Frazier gazdasági elemző a NPD Group-tól.

A Júniusi eladások 1,69 millárd dollárra nőttek, ami a tavalyinál 53%-al jobb, és ez figyelemre méltó növekedés. A végfelhasználók 615,1 milliót költöttek konzolokra, 872,6 milliót szoftverekre és 202 milliót kiegészítőkre. Ez sorrendben 54, 61 és 25%-os növekedést jelent előző évhez képest. Az NPD szerint, a kiegészítők 33%-át csak Nintendo Wii kellékek teszik ki (ami nem csoda, tekintve, hogy a Wii erősen alapoz ezekre).

„A kiegészítők eladásának növekedése enyhén lassult ebben a hónapban, de így is 25%-os az előző Júniushoz képest. A Wii kellékek a kategóriában az eladások egyharmadát tudatják magukénak. A Nintendo által az E3-on bejelentett új játékok és kiegészítők tovább növelhetik a jövőbeni eladásokat” mondta Ms. Frazier.

A Metal Gear Solid 4-nek köszönhetően, (ami csak PS3-on jelenik meg) a Sony Playstaion-je kétszeresen lekőrözte nagy riválisát az Xbox-ot 405,5 ezer eladott géppel. Ám még így is a 666,7 ezer eladott Wii konzollal, ami több mint a PS és X-boxok eladásának összessége. Tény, hogy a Microsoft is kézzelfogható növekedést produkált eladásokban 2007 júniusától 2008 májusára, de ez nem volt elég, hogy vetélytársai fölé kerekedjen. A Sony előző generációs konzolja, a PS2 meglepően jól teljesített tekintve azt a tényt, hogy már 8 éve a piacon van.

A platform exkluzív kiadványok többnyire elősegítik az adott konzol eladásait, ezt gyönyörűen tükrözi a Metal Gear Solid 4 esete. A PS3 a játék megjelenésének hónapjában fogyott a legjobban, eltekintve persze a karácsonytól (November/December). A játékszoftverek eladási listáját is ez a játék vezeti, ám a többplatformos játékokat egybeszámoljuk akkor a Lego Indiana Jones büszkélkedhet a legjobb mutatókkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward