A weboldalak olvasói tovább figyelnek egyfelé

A híreket közlő internetes oldalak olvasói több időt töltenek egy-egy cikk átolvasásával.

A weboldalak olvasói tovább figyelnek egyfelé

A US BOFFINS azt állítja, hogy a híreket közlő internetes oldalakat böngésző emberek több időt töltenek egy-egy történet átolvasásával, mint azok, akik a hagyományos, régi típusú, nyomtatott sajtót olvassák, jelentette a „Daily Telegraph” napilap.

Egy hatszáz ember részvételével készült vizsgálat azt az eredményt hozta ki, hogy azok az olvasók, akik online olvassák a híreket, azok a híreknek átlagban a hetvenöt százalékával is megbirkóznak, ezzel ellentétben viszont azok, akik a hagyományos, papíralapú újságokat olvassák, azok egy-egy hírnek mindössze a hatvankét százalékáig jutnak el általában.

Mindez azokra igaz, akik minőségi, nem pedig bulvársajtót olvasnak, vagyis például nyomtatott sajtó esetében a Torygraph című újságot. A bulvárhírek olvasóinak körében az egyes hírek elolvasott hányada csupán ötvenhét százalékot tesz ki. Erre egy példa a Sun nevű pletykalap.

Ezeknek a kutatásoknak az a jelentőségük, hogy megállapították, hogy a legeltökéltebb olvasók sem jutnak el általában a hírek végéig, vagyis tulajdonképpen az újságíróknak nincs is értelme végigírniuk a cikkeket.

Azoknak az olvasóknak a kedvéért teszem csak hozzá, akik abban a kivételes helyzetben vannak, hogy eljutottak cikkem eme utolsó negyedéig, hogy az amerikai Poynter Institute Washingtonban ismertette kutatása eredményeit az Amerikai Újságírók Egyesületével.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward