A webböngészők piacának jelenlegi állása

Egy ideje már egyértelműen látszik, hogy ha lassan is, de biztosan csökken az Internet Explorer globális piaci részesedésének értéke a webböngészők piacán. A tendencia úgy tűnik, nem nagyon akar megváltozni: a legfrissebb elemzések szerint október folyamán az internet Explorer újabb veszteséget könyvelhetett el, azaz globális piaci részesedése ismét csökkent.

A webböngészők piacának jelenlegi állása

Egy ideje már egyértelműen látszik, hogy ha lassan is, de biztosan csökken az Internet Explorer globális részesedése a webböngészők piacán. A tendencia úgy tűnik, nem nagyon akar megváltozni: a legfrissebb elemzések szerint október folyamán az internet Explorer újabb veszteséget könyvelhetett el, még ha csak kicsit is.

Az Internet Explorer szeptember folyamán 59,65%-os részesedéssel képviseltette magát a szegmensben, ám ez az érték októberre 59,26%-ra apadt. A Net Applications elemzői természetesen nem csak az Internet Explorer helyzetével foglalkoztak, hanem a többi népszerű webböngésző piaci részesedésének alakulását is figyelemmel kísérték. A Firefox pozíciója a szeptemberi eredményhez képest kis mértékben romlott: a webböngésző 22,96% helyett immáron csak a piac 22,82%-át tudhatja magáénak. Az említett időszak nyertese a Google Chrome lett: ez a webböngésző a szeptemberi 7,98%-os eredményét október folyamán 8,47%-ra javította.

A dobogósok után foglalkozzunk a kisebb piaci részesedéssel rendelkező szoftverekkel is. A negyedik legnépszerűbb webböngészőnek még mindig az Apple Safarija minősül, amely ha kis mértékben is, de szintén javított korábbi pozícióján. A Safari a korábbi 5,27%-os részesedését 5,33%-ra tornázta fel az elmúlt hónap során. Az Opera, ami ezúttal is az ötödik helyet foglalja el, kis mértékben veszített részesedéséből. A szoftvert az elmúlt hónapban az internetezők 2,28%-a használta, ami a szeptemberben mért 2,39%-os eredményhez képest kismértékű visszaesést jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward