A VR felé nyit a Microsoft: VR headsetek 300 dollárért?

A siker érdekében számos nagy és neves vállalattal folytat együttműködést a cég, így sokkal többen érhetik majd el a VR élményt, mint manapság.

A VR felé nyit a Microsoft: VR headsetek 300 dollárért?

A Microsoft komoly reményeket fűz az AR és VR előnyeit ötvöző HoloLens platformhoz, és azok alapján, amit eddig láthattunk a termék képességeivel kapcsolatban, érthető is a lelkesedés. A Surface rendezvény alkalmával kiderült, hogy a HoloLens támogatni fogja a Creators Update keretén belül érkező 3D-s újításokat, ami összességében nem valami nagy meglepetés, de a Microsoft illetékesei egy másik fontos bejelentést is tettek: a cég a jövőben komoly figyelmet szentel a virtuális valóságnak.

A vegyes realitásra támaszkodó HoloLens kétségkívül egy vonzó termék, ám meglehetősen szűk kör számára érhető el, hiszen 3000 dollárt kérnek érte. A Microsoft hamarosan szélesebb felhasználói rétegeket is megcélozhat, igaz, ehhez nem HoloLens-szerű funkcionalitással rendelkező eszközt használ, hanem sokkal olcsóbb termékeket: VR headseteket.

A Microsoft több nagy és neves partnerrel lép együttműködésbe annak érdekében, hogy a VR élmény minél szélesebb körben elérhető legyen a felhasználók számára. Az együttműködő cégek között az ASUS, az Acer, a Lenovo, a HP és a Dell is jelen van, a költséghatékony headsetek induló ára pedig 300 dollár magasságában helyezkedhet majd el.

Hogy pontosan milyen specifikációra is számíthatunk az ilyen, a mai mezőnyben olcsónak számító headsetektől, azt egyelőre nem tudjuk, de a következő hónapokban sok minden kiderülhet majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward