A Vista-XP lefokozás ára a Dell-nél

Ez akár kereken $50 lehet egyes esetekben, máskor olcsóbb, megint máskor ingyenes - egyrészt annak függvényében, hogy konkrétan milyen Vista-változatot is kívánunk lefokozni, másrészt pedig hogy milyen erős gépről is van szó.

A Vista-XP lefokozás ára a Dell-nél

Ez akár kereken $50 is lehet egyes esetekben, máskor olcsóbb, megint máskor ingyenes - egyrészt annak függvényében, hogy konkrétan milyen Vista-változatot is kívánunk lefokozni, másrészt pedig hogy milyen erős gépről is van szó.

A Vostro vonulat esetében például, amelynél a Vista Business az alapértelmezett, a már említett $50 az XP-lefokozás ára; más rendszereknél, Vista Ultimate esetében ennél már kevesebb, az olyan felső kategóriás gépeknél pedig, mint például a Latitude és az Optiplex munkaállomások, egyenesen ingyenes. Az ár azonban mindig magasabb annál, mint amennyibe egy erőteljesebb Vista-változatra való fejlesztés kerülne.

Ha a vásárló a lefokozás mellett dönt, attól még megtarthatja az eredeti Vista-példányt is (persze, mivel annak az árát is kifizeti a géppel és a lefokozással együtt); ez történhet például az XPS játékgépvonal egyenes példányai és az M1730-as "asztali-laptop" esetében is, ahol a lefokozás még szintén kerül valamennyibe (bár itt a konkrét összeg nem ismert).

Mától a cég le is állítja a legtöbb hagyományos XP-eladását, hogy június 30-ai záródátumig biztosan megszabadulhasson a csak-XP-s gépeitől - azonban a fent vázolt eljárásával valamilyen szinten mégis gáncsot vet a Microsoft abbeli igyekezetének, hogy mihamarabb átállítsa Vista-ra a PC-ipart - ahogy tette azt már korábban is, tavaly április környékén, amikor az elsők között ajánlotta fel az XP-visszaállítás lehetőségét a Vista-val elégedetlen felhasználók számára.

A cég elmondása szerint ez a lefokozási lehetőség 2009 elejéig marad érvényben, mivel akkortól a Microsoft már ezt a lefokozási jogot is visszavonja a viszonteladóktól, és így az újonnan eladott gépek közül az XP hivatalosan már tényleg kizárólag csak a kimondottan olcsóra tervezetteken maradhat fenn (Eee és társai).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward