A világ legvékonyabb külső BDXL meghajtója?

A Pioneer külső BDXL írója nem csak vékony, de szép is.

A világ legvékonyabb külső BDXL meghajtója?

A Pioneer egy friss, rendkívül vékony külső Blu-ray írót mutatott be, amely igencsak szépre sikeredett. A termék jó eséllyel indul a világ legvékonyabb külső BDXL írójának címért, hiszen mindössze 12 milliméter vastag.

A BDR-XU02J típusjelzéssel ellátott modell 133 x 133 x 12 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig nagyjából

250 gramm lehet. Az újdonságot nem csak vízszintes, hanem függőleges pozícióban is elhelyezhetjük az asztalon, ugyanis a Pioneer mellékel hozzá egy állványt is.

Az USB 2.0-s csatolófelületet alkalmazó külső BDXL író meghajtó egyetlen USB kábelen keresztül oldja meg a tápellátást és az adatátvitelt, így külön tápadaptert nem kell hozzá használni. A gyártó közleménye szerint az egység az egy- és kétrétegű BD-R lemezeket hatszoros, a három és négyrétegű BD-R korongokat pedig négyszeres sebességgel írja. A BD-RE korongok esetében hatszoros, a többrétegű BD-RE korongoknál pedig kétszeres írási tempó áll rendelkezésre. Persze a Blu-ray korongok mellett a DVD-k és a CD-k írására is használható a termék: előbbieket maximum 8x-os, míg utóbbiakat maximum 24x-es tempóval pörköli. A Pioneer újdonságához jár a DiXiM BD Burner 2013-as szoftver is, amely a Blu-ray és egyéb adathordozók írásában segít.

A friss, szupervékony külső Blu-ray író várhatóan a következő év májusában válik majd elérhetővé kereskedelmi forgalomban, az azonban nem tudható, hogy pontosan mekkora összeget kérnek majd el érte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward