A világ legkönnyebb noteszgépét mutatja be a Gigabyte

Az eseményre a vállalat által kiküldött meghívók szerint május 31-én kerülhet sor.

A világ legkönnyebb noteszgépét mutatja be a Gigabyte

Manapság rengeteg ultrabookkal találkozhatunk kereskedelmi forgalomban, hiszen sok gyártó lát fantáziát a koncepcióban. Az most más kérdés, hogy ezek a termékek beváltották-e a hozzájuk fűzött reményeket, azaz megfelelő mennyiségben fogynak-e, viszont az tény, hogy a következő generációs ultrabookok esetében már kedvezőbb árcédulákra számíthatunk, hála az üvegszál erősítésű műanyag háznak.

A Gigabyte legfrissebb noteszgépénél, az X11-es modellnél a jelek szerint nem a fentebb említett anyagot használja, hanem egészen mást: a gyártó által kiküldött meghívókon az olvasható, hogy a cég felfedezte a hatodik elemet. Itt több, mint valószínű, hogy a periódusos rendszer hatodik eleméről, a szénről van szó, ami arra enged következtetni, hogy szénszálas házzal érkezik az X11-es modell. Ez a feltevés alátámasztaná a „világ legkönnyebb noteszgépe” kijelentést.

További érdekesség, hogy a terméket nem ultrabooknak nevezi a gyártó, ami vagy azért lehet, mert a notesz nem elég vékony ahhoz, hogy megfeleljen az Intel által szabott követelményeknek, vagy azért, mert egyszerűen nem Intel, hanem AMD hardver lapul benne. Találgatások ide vagy oda: május 31-én, amikor a notebook bemutatkozik, minden tulajdonságáról lehull majd a lepel.

Maga a bemutató egyébként a Computexet megelőző héten lesz Tajpejben, Tajvanon. Utóbbi időpontválasztásra valószínűleg azért volt szükség, hogy kellő figyelmet kapjon a szuperkönnyű noteszgép.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward